Antena 3 CNN Life Ce fel de ou îți prelungește viața cu șapte ani și unde îl găsești

Ce fel de ou îți prelungește viața cu șapte ani și unde îl găsești

Ce fel de ou îți prelungește viața cu șapte ani și unde îl găsești
Sursa foto: foto: Pixabay.com
02 Noi 2018   •   21:46

Japonezii spun ca un ou negru, mancat langa "Marea vale care fierbe", in Hakone, prelungeste viata cu sapte ani. Daca iti place viata, poti manca si doua, nu exista restrictii.

Owakudani sau "Marea vale care fierbe" e locul unde, in apele termale, se gasesc oua puse la fiert. Sunt oua de gaina, normale, dar care, odata scoase din micile bazine naturale, sunt negre, in urma efectului sulfului, relateaza Amusing Planet.

Intreaga zona, una vulcanica, unde se afla o caldera formata in urma cu 3.000 de ani, in urma unei eruptii puternice, miroase a oua rancede si a sulf. Desi un asemenea miros ar tine departe turistii, acestia vin tocmai pentru ouale negre, care, potrivit legendei, prelungesc viata cu cate sapte ani fiecare.

"Kuro-tamago", cum se numesc in limbajul local ouale, se vand si pot fi mancate pe loc, pe niste mese instalate in zona. Ouale se fierb si se comercializeaza pe varful unui deal, de unde muntele Fuji poate fi vazut in toata splendoarea sa.

Daca timpul nu permite urcusul, ouale se vand si in asezarile apropiate, la magazin, in pungi de cate sase, pentru 500 yeni (putin peste 4 dolari).
 

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close