Antena 3 CNN Life Cele mai bune alimente care te incalzesc in mod natural pe timp de iarna. Cum sa nu mai suferi de frig

Cele mai bune alimente care te incalzesc in mod natural pe timp de iarna. Cum sa nu mai suferi de frig

Cele mai bune alimente care te incalzesc in mod natural pe timp de iarna. Cum sa nu mai suferi de frig
de O.P.    |    02 Dec 2014   •   13:12
Hainele groase ajuta la incalzirea exterioara a corpului, dar pe timpul iernii trebuie sa ne incalzim si din interior spre exterior, iar alimentatia ne poate ajuta in acest sens!

Anumite alimente, bogate in nutrienti, antioxidanti si substante care mentin sistemul imunitar la un nivel optim, ne pot ajuta sa luptam din interior spre exterior cu temperaturile scazute de afara.

Ovazul

cu cat se raceste vremea, cu atat ar trebui sa consumam mai mult ovaz, mai exact produse integrale din ovaz. Acesta este bogat in fibre si in proteine vegetale, precum si in betaglucan, o substanta care ajuta la reducerea colesterolului cu pana la 10%. Nutrientii din ovaz ajuta metabolismul sa functioneze normal, contribuind astfel al mentinerea temperaturii corporale in limite normale si in sezonul rece.

Ciocolata calda

Nu ca am avea nevoie de prea multe motive ca consumam ciocolata calda, deseori venirea iernii fiind suficienta pentru a avea un motiv in plus ca sa ne delectam cu acest preparat delicios. Insa ciocolata calda trebuie sa fie de calitate, nu cine stie ce praf artificial cu aroma de ciocolata. Ciocolata calda de calitate – de preferinta neagra, consumata in sezonul rece, contribuie la mentinerea sanatatii inimii, dar si la sanatatea celulara, in general, caci contine flavonoizi, adica antioxidanti puternici care ne apara de radicalii liberi, ce pot dauna sanatatii cardiovasculare. O inima sanatoasa si o circulatie buna sa sangelui echivaleaza cu o mai buna mentinere a caldurii corpului pe timp de iarna.

 

Continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close