Antena 3 CNN Life Clădirile de birouri ale viitorului și impactul lor asupra unui business sustenabil

Clădirile de birouri ale viitorului și impactul lor asupra unui business sustenabil

Pandemia a schimbat complet dinamica de pe piața muncii. Companiile se confruntă tot mai frecvent cu deficitul de angajați și cu o rată de retenție în scădere, mai ales în cazul celor mai talentați oameni.

Clădirile de birouri ale viitorului și impactul lor asupra unui business sustenabil
Sursa foto: Shutterstock.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2022   •   13:30

Motivele sunt multiple. Angajații au așteptări mai mari, își doresc mai multă flexibilitate, iar mediul și stilul de lucru trebuie să-i motiveze să rămână.

În acest context, clădirile de birouri încep să își schimbe, de asemenea, tipurile de facilități pe care le oferă. Un business sustenabil din punct de vedere uman și social are nevoie de un spațiu de lucru care să răspundă noilor nevoi ale angajaților.

Biroul viitorului: grad de confort crescut și opțiuni multiple

S-a dovedit că sistemul work-from-home nu este o opțiune care să funcționeze pe termen lung. În perioada în care au lucrat de acasă, mulți oameni s-au confruntat cu probleme de anxietate și au acuzat din plin lipsa interacțiunii directe. Un alt mare minus, de data aceasta pentru angajatori, a fost acela că rata de retenție a angajaților a scăzut, iar echipele n-au mai fost la fel de creative și productive.

În prezent, munca hibridă (parțial de acasă, parțial de la birou) pare a fi varianta câștigătoare pentru toată lumea. Prin urmare, clădirile de birouri ale viitorului sunt definite de facilitățile pe care le pun la dispoziția angajaților pentru a le asigura bunăstarea și a le oferi un grad ridicat de siguranță și confort.

Acestea sunt și premisele de la care a plecat Liviu Tudor. Proprietarul Novo Park și West Gate Business District, două dintre cele mai mari spații de birouri de clasa A din România, a implementat noi facilități, dar și o certificare unică în lume. Omul de afaceri consideră că un business sustenabil nu se mai bazează doar pe consumul eficient de resurse, ci pe asigurarea condițiilor optime de dezvoltare profesională a angajaților într-un mediu de lucru sănătos, centrat pe nevoile și aspirațiile acestora.

Impactul noilor spații de birouri asupra unui business sustenabil

Provocările aduse de pandemia de COVID-19 l-au determinat pe Liviu Tudor să caute soluții care să răspundă atât la amenințările pentru sănătate din prezent, cât și la cele din viitor. Eforturile sale s-au concretizat în elaborarea IMMUNE Building Standard™, care certifică nivelul de reziliență a unei clădiri în fața unei pandemii sau a unei amenințări similare, pe baza a peste o sută de criterii de măsurare.

Dezvoltat în România de experți în sănătate, tehnologie, arhitectură, construcții, inginerie și facility management, conduși de Liviu Tudor, standardul IMMUNE™ reprezintă o soluție inovatoare, unică în lume, ce răspunde contextului epidemiologic actual și stă la baza clădirilor de birouri ale viitorului.

În plus, spațiile de lucru din Novo Park și West Gate Business District se ridică la nivelul așteptărilor angajaților și din punct de vedere al gradului de confort. Birourile moderne mobilate în stil cafenea sau restaurant, spațiile de recreere, dar și opțiunile de petrecere a timpului liber sunt în ton cu noile cerințe de pe piața muncii. Toate acestea au rolul de a încuraja colaborarea dintre angajați și de a le oferi posibilitatea de a experimenta și acționa. Spațiile de lucru diferite și spațiile de coworking se adaptează perfect oricărui tip de activitate și satisfac nevoile legate de socializare și colaborare într-o atmosferă relaxantă.

Acest mix dintre inovație și diversitate se pliază perfect pe noile cerințe ale echipelor de profesioniști și are un impact major asupra sustenabilității afacerilor.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close