Antena 3 CNN Life Cum să îți sporești confortul și siguranța din locuință

Cum să îți sporești confortul și siguranța din locuință

Pentru că îți petreci majoritatea timpului în casă, mai ales în vremurile actuale, confortul și siguranța din locuință sunt două aspecte foarte importante de care trebuie să ții cont.

Cum să îți sporești confortul și siguranța din locuință
Sursa foto: pexels.com
de Georgiana Adam    |    20 Apr 2021   •   10:53

Atunci când ai parte de confort în casă, se instalează buna dispoziție și starea de relaxare, iar productivitatea, indiferent de activitate, crește. De aceea, dacă vrei să te bucuri de fiecare clipă petrecută în propriul tău cămin, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți sporești confortul și siguranța.

Instalează un sistem de securitate performant

Orice locuință are nevoie de un sistem de securitate performant cu ajutorul căruia familia și bunurile tale de valoare să rămână în siguranță. În primul rând, la intrarea în casă trebuie să folosești o ușă metalică ranforsată rezistentă, care să facă față și celor mai puternice impacturi. Apoi, instalează-ți camere de supraveghere, atât în interior, dar mai ales în exterior, dacă locuiești la curte. Astfel, atât gospodăria, cât și proximitatea ei vor fi atent monitorizate. De asemenea, ca măsură de precauție și prevenire, instalează-ți un sistem antiefracție, pentru a descuraja hoții. Iar ca să te asiguri că nimeni nu pătrunde pe proprietate fără să îi oferi accesul, apelează la un videointerfon.

Apelează la iluminatul inteligent

Dacă îți dorești confort sporit, dar și siguranță, atunci iluminatul inteligent este de nelipsit din căminul tău, pentru că acesta prezintă numeroase beneficii. În primul rând, dacă în locul becurilor clasice vei folosi becuri smart, te vei bucura de economie la facturi, consumul de energie fiind mult mai redus. De asemenea, acestea prezintă avantajul că au o durată mare de viață. În plus, vei câștiga și timp, pentru că nu vei mai fi nevoit să apeși de fiecare dată întrerupătorul atunci când vei avea nevoie de lumină într-o anumită încăpere. Iluminatul smart îți oferă posibilitatea să controlezi culoarea și intensitatea luminii de la distanță, de pe propriul telefon sau de pe o tabletă. Ba mai mult, atunci când ești plecat pentru multă vreme de acasă, poți programa aprinderea becurilor, la orice oră. Drept urmare, hoții vor fi descurajați să dea o spargere, fiindcă vor presupune că se află persoane înăuntrul locuinței.

Folosește electrocasnice și electronice de ultimă generație

Scapă de electrocasnicele și electronicele vechi cu un randament scăzut și înlocuiește-le cu modele noi, ca să faci economie la facturi, iar propriul tău confort să crească. Plus că pe lângă bani și confort, vei câștiga și timp. De exemplu, nu ar trebui să îți lipsească o mașină de spălat vase, mai ales dacă ai un stil de viață alert, iar bucătăria nu e locul tău preferat. În același timp, apelează la serviciile unui aspirator robot, cu ajutorul căruia să nu miști un deget, atunci când vrei să ai toată casa curată. De asemenea, ca să ai mereu hainele uscate, indiferent de condițiile meteo sau de anotimp, ți-ar prinde bine o mașină de spălat cu uscător încorporat. Bucătăria ta ar trebui să conțină un espressor, un toaster, un cuptor cu microunde sau o plită, adică lucrurile care o să îți faciliteze viața de zi cu zi.

Instalează-ți un sistem de încălzire eficient

Înainte de toate, asigură-te că ți-ai termoizolat corespunzător locuința, pentru a evita pierderile de căldură, care inevitabil duc la facturi mai mari. Apoi, în funcție de buget și de spațiul pe care le ai la dispoziție, alege-ți sistemul de încălzire potrivit pentru tine și familia ta. Poți apela la clasica centrală, mai ales dacă ai un număr mare de încăperi. De asemenea, poți să îți instalezi panouri radiante, care au durată de viață îndelungată, sunt ecologice, oferă un confort termic crescut și pot fi instalate direct pe perete. O altă soluție modernă este încălzirea prin pardoseală, care asigură un randament foarte bun și consum redus. Plus că un astfel de sistem îți oferă avantajul de a renunța la calorifere.

Până la urmă, tu știi cel mai bine care sunt prioritățile tale.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close