Antena 3 CNN Life Culinar DIETA curcubeu care ține gripa la distanță

DIETA curcubeu care ține gripa la distanță

DIETA curcubeu care ține gripa la distanță
Sursa foto: Pixabay
07 Feb 2019   •   13:06

DIETA Epidemia de gripă este în plină desfăşurare şi e util să ştim că prin alimentaţie putem ajuta sistemul imunitar să lupte mai eficient cu virusurile şi germenii.

DIETA Nu există niciun aliment-minune sau vreo dietă care să garanteze că nu ne îmbolnăvim, tot ceea ce putem face este să consumăm alimente pline de nutrienţi, a declarat Samantha Heller, dietetician la NYU Langone Health in New York, pentru cnn.com. Sistemul imunitar are nevoie de toţi aceşti nutrienţi pentru a funcţiona la parametrii optimi,

DIETA Aceasta înseamnă vitamine, minerale, grăsimi, carbohidraţi, proteine şi carbohidraţi, a explicat Heller.

Usturoiul, deloc colorat, dar foarte bun pentru imunitate

Dieta occidentală însă – care se axează mai mult pe carne roşie şi procesată, cartofi prăjiţi, fast-food, dulciuri şi sucuri – creşte riscurile bolilor cronice şi pentru că sistemul imunitar este suprasolicitat şi nu primeşte toţi nutrienţii de care are nevoie, a mai spus aceasta. Pentru a beneficia de aceştia trebuie să ne gândim la alimentaţie ca la un curcubeu, este de părere dr. Eddie Fatakhov, medic nutriţionist la Centru de medicină internă şi integrativă din Alpharetta, Georgia.

DIETA Sigur, există şi alimente deloc colorate care sunt foarte bune pentru sistemul imunitar cum sunt, de exemplu, usturoiul şi nucile braziliene, care sunt surse de seleniu. Acest mineral ajută organismul să fabrice o enzimă antioxidantă cu rol în prevenirea distrugerii celulare.

Mai multe, pe Adevărul.

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close