Antena 3 CNN Life Cum te ajută un vision board să-ți îndeplinești obiectivele

Cum te ajută un vision board să-ți îndeplinești obiectivele

Jay Shetty prezintă în cartea Gândește ca un călugăr un nou unghi de abordare a vieții. Pe scurt, perioada petrecută în rolul de călugăr l-a învățat pe Shetty că noi suntem stăpânii propriului destin, întrucât mintea noastră are puterea de a ne duce pe cele mai înalte culmi, sau, din contră, să ne saboteze calea către succes.

Cum te ajută un vision board să-ți îndeplinești obiectivele
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iun 2022   •   16:52

Într-o societate bazată doar pe modele perfecte, unde comiterea unei greșeli este privită asemenea unei erori fatale, gândirea personală este afectată de stres, dezamăgire, anxietate, frustrare și oboseală.

Prin urmare, entuziasmul, devotamentul, disciplina și calmul sunt patru dintre elementele care sporesc încrederea în sine, contribuie la conștientizarea capacităților personale și îmbunătățesc sănătatea mentală. Ei bine, un exercițiu interesant ce unește latura creativă de cea practică, este elaborarea unui vision board, bazat pe înfrângerea negativității și a fricilor.

Ce este un vision board?

Un vision board constituie reprezentarea fizică a obiectivelor și aspirațiilor sub forma de imagini si cuvinte. Concret, vei așterne pe suprafața unui panou, diferite poze reprezentative pentru fiecare scop pe care propui sa-l dobândești în viitorul apropiat.

Chiar dacă vorbim despre un exercițiu de imaginație, încearcă sa păstrezi un ton realist, întrucât lucrurile nu se vor realiza peste noapte. Din contră, magia se întâmplă în interiorul psihicului, unde ai ocazia să-ți construiești o strategie de cucerire a obiectivelor pe termen lung.

Construiește un vision board

Începe proiectul creativ folosind:

  • Un panou din plută, carton sau o tablă magnetică;

  • Agrafe de birou colorate, ace, pioneze, markere, lipici, scotch;

  • Reviste, imagini printate, citate motivaționale.

Dorințele îți vor aglomera raționamentul din primul moment, asemenea unei furtuni violente in mijlocul verii. Din acest considerent, începe prin organizarea obiectivelor în funcție de însemnătate, dezvoltare personală sau realizări profesionale. Indiferent de țelurile propuse pe termen lung, cu siguranță vei găsi moduri ingenioase de soluționare a piedicilor întâlnite pe parcurs.

Mai departe, materializează obiectivele propuse prin atribuirea unor imagini caracteristice. Pe măsură ce îți iei un angajament pe termen lung, cu scopul de a îndeplini un scop precis,

încrederea în propriile puteri va crește. În plus, jocul creativ dintre poze și cuvintele atent alese te înarmează cu entuziasm și determinare, iar sentimentul de realizare începe să capete mai multă putere. Când simți că frica se infiltrează printre gânduri, învață să o controlezi și să o folosești în realizarea propriilor obiective.

În ceea ce privește sursele de inspirație, ai la îndemână o varietate de opțiuni dintre care poți alege. Internetul constituie o sursa inepuizabilă, unde ai ocazia sa găsești imagini reprezentative, citate celebre, versuri extrase din melodii sau chiar expresii din filme. Mai mult, cărțile care tratează subiectul dezvoltarii personale conțin nenumărate citate, pe care le poți folosi drept călăuză în călătoria ta spre autodescoperire.

Setează așteptări realiste

De-a lungul drumului, vei întâlni o mulțime de piedici care îți pot distrage atenția de la împlinirea scopului final. Așadar, fă schimbări strategice în planul tău de cucerire, adaptând obiectivul inițial la condițiile din prezent. Mai mult, un vision board se pliază concret asupra planurilor tale. Practic, te afli în fruntea propriului detașament de idei, având libertate deplină în adoptarea deciziilor.

Stresul și presiunea imensă la care ne supunem zilnic ucide, cu pași mici dar hotărâți, pasiunea, determinarea și motivația care ar trebui să ne ghideze către sentimentul de a fi fericiți sau îndeplinirea unui scop. În goana după stabilitate financiară și păstrarea aparențelor, pierdem din vedere un lucru extrem de important – pe noi înșine.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close