Antena 3 CNN Life Dorești să amenajezi casa în stil minimalist? Iată cum să alegi decorul!

Dorești să amenajezi casa în stil minimalist? Iată cum să alegi decorul!

Amenajarea casei presupune efort și un plan bine stabilit, mai ales atunci când vrei să ai cât mai multă mobilă și decorațiuni care să umple spațiul.

Dorești să amenajezi casa în stil minimalist? Iată cum să alegi decorul!
de Georgiana Adam    |    04 Feb 2021   •   18:10

Dacă nu ești neapărat adeptul unui aspect încărcat al locuinței și vrei să optezi pentru stilul minimalist, problema nu e mai ușor de rezolvat. În acest caz, trebuie să găsești cele mai bune metode pentru a crea un aspect plăcut și relaxant cu un număr restrâns de obiecte și culori.

Decorațiunile sunt importante pentru acest tip de amenajare interioară, pentru că pot pune în valoare mai bine aspectul degajat al întregii locuințe. Acestea trebuie să fie potrivite pentru atmosfera de ansamblu, dar să și suprindă în același timp.

Iată cum să alegi decorul pentru locuința ta în stil minimalist!

Alege culori neutre pentru pereți și decor, în afară de alb

Încăperile minimaliste sunt preponderent albe, pentru a accentua spațiul degajat și pentru a fi în acord cu un stil de viață minimalist, care se concentrează pe mai puțin în toate aspectele. Poți să vopsești, totuși, pereții în culori precum gri, pentru a obține un efect interesant și pentru a pune în valoare alegerea de mobilă. Același lucru e valabil și pentru decorațiuni. Nu te opri la alb și negru, ci adaugă unele culori pastelate (roz sau verde mentă) sau vii (turcoaz și galben).

Alege tablouri mari, pentru a adăuga un element neobișnuit

Camerele cu design minimalist se remarcă prin mobila albă. Pentru a nu risca să obții un aspect monoton, e o idee bună să amplasezi tablouri cât mai mari pe pereți. Acestea contrastează cu restul încăperii prin culoare și mărime și adaugă astfel un punct de interes inedit. De asemenea, pentru pete de culoare mai discrete, poți opta pentru pernele decorative pentru canapea în nuanțe puternice, de exemplu portocaliu.

Alege un terariu din sticlă, cu design din forme geometrice interesante

Terariile sunt ideale pentru stilul minimalist, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, îți permit să ai o casă cu un design mai apropiat de natură și pui în valoare plantele într-un mod inedit. În al doilea rând, aspectul simplu și de efect al terariilor din sticlă este ideal pentru a completa culorile neutre ale mobilei. Poți alege un terariu cu plante naturale handmade de la Greenarium, pentru a-ți pune în valoare ideile minimaliste de design interior.

O astfel de alegere intră în acord și cu principiul specific acestui stil, conform căruia trebuie aleasă calitatea în detrimentul calității, deoarece, pentru realizarea unui astfel de aranjament cu plante, sunt folosite materiale de înaltă calitate și care ajută la protejarea mediului înconjurător.

Când alegi decorul, concentrează-te pe formele geometrice

În afară de faptul că trebuie să nu amplasezi obiecte care să încarce spațiul inutil, trebuie să ai în vedere că decorațiunile pentru acest stil pun accent pe formele geometrice accentuate și pe liniile drepte. Tablourile care înfățișează forme abstracte sunt ideale pentru a pune în valoare spațiul liber și liniile drepte ale pereților și ale mobilei. De asemenea, poți alege lustre moderne, cu un design care pune accent pe funcționalitate.

Decorul pentru amenajările minimaliste trebuie să fie cât mai discret. Evită să aglomerezi obiecte care nu pun în valoare design-ul și concentrează-te pe tablouri și aranjamente de plante care creează o atmosferă degajată și cât mai naturală.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close