Antena 3 CNN Life Flori de grădină care rezistă minunat la umbră. Pot fi plantate fără griji în spațiile ferite de soare

Flori de grădină care rezistă minunat la umbră. Pot fi plantate fără griji în spațiile ferite de soare

Deși este cunoscut faptul că florile sunt iubitoare de soare, există câteva plante care rezistă minunat la umbră și înfloresc spectaculos.

Flori de grădină care rezistă minunat la umbră. Pot fi plantate fără griji în spațiile ferite de soare
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mar 2024   •   11:30

Parfumate și viu colorate, florile sunt cele care înfrumusețează orice curte sau grădină.

Pasionații de grădinărit au grijă ca plantele lor să se dezvolte armonios, prin asigurarea tuturor condițiilor de plantare și îngrijire.

Cu toate acestea, există anumite zone din curte sau grădină mai puțin expuse la soare, unde unele plante nu supraviețuiesc, deoarece nu primesc lumina de care au nevoie. 

Totuși, este bine de știut că și aceste locuri pot fi înfrumusețate cu flori, dacă știm să alegem plantele potrivite.

Iată câteva exemple de plante care tolerează foarte bine umbra, dezvoltându-se minunat în locurile mai puțin expuse la soare.

Lăcrămioarele, cunoscute și cu denumirea de Mărgăritar, pot tolera foarte bine umbra, numărându-se printre plantele care nu sunt mari iubitoare de soare.

Totuși, trebuie să ne asigurăm că aceste flori au parte de câteva ore de lumină pe zi. O zonă ferită de razele directe ale soarelui va fi ideală pentru lăcrămioare, care vor înflori spectaculos.

Hortensia este sensibilă la temperaturi ridicate, motiv pentru care nu trebuie să fie plantată în zone cu mult soare. Ideal este ca hortensia să fie plantată în locuri care să-i permită să se bucure de lumina directă a soarelui doar dimineața, când aceasta este blândă. 

Campanula sau "floarea clopoțel" adoră răcoarea, fiind, de asemenea, sensibilă la razele directe ale soarelui. Astfel, zonele cu umbră sau umbră parțială vor fi ideale pentru ca această floare să se dezvolte armonios.

Toporașii sau Micșunelele cresc cel mai bine la umbră, având nevoie să fie protejate de soarele arzător de la amiază. Aceste flori mici sunt foarte parfumate și înfrumusețează orice loc din grădină.

Primula este o plantă care rezistă minunat la umbră. Deși are nevoie de lumină, această floare trebuie să fie ferită de căldura în exces, motiv pentru care este ideal ca aceasta să fie plantată în spațiile mai puțin expuse la soare.

×
Subiecte în articol: flori umbră gradina plantare
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close