Antena 3 Life Greșeala care te poate ucide când iei aceste pastile banale. Mare atenție!

Greșeala care te poate ucide când iei aceste pastile banale. Mare atenție!

23 Mai 2019   •   11:56
Greșeala care te poate ucide când iei aceste pastile banale. Mare atenție!
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Deşi este una dintre cele mai sigure metode pentru protecţie împotriva unei sarcini nedorite, pilula contraceptivă are şi efecte extrem de nocive dacă faci anumite lucruri, care sunt complet interzise. 

Iată care sunt lucrurile pe care nu ai voie să le faci când iei anticoncepționale!

1. NU lua anticoncepționale fără să faci setul de analize speciale și obligatorii înaintea prescrierii oricărui tip de contraceptiv oral.

2. NU folosi contraceptive orale dacă ai sau ai avut în trecut un cheag de sânge (tromboză) într-un vas de sânge la picior, plămâni sau alte organe.

3.Anticoncepționalele NU pot fi luate de persoanele cu istoric medical de tipul: afecțiuni ale circulației sângelui, afecțiuni ale rinichilor sau ficatului, afecțiuni cerebrale, preinfarct, infarct, accident vascular cerebral, afecțiuni intestinale, astm, epilepsie, lupus, sindrom vertiginos sau angină pectorală.

4.Când iei anticoncepționale, este foarte riscant să consumi dulciuri și alimente bogate în zahăr sau grăsimi. Nivelul ridicat de colesterol sau de trigliceride, din sânge, asociat cu pilulele contraceptive, crește cu până la 50% riscul de tromboză arterială (cheag de sânge pe artere).

5. Sub nicio formă, NU ai voie să fumezi când iei anticoncepționale, mai ales dacă ai depășit vârsta de 30 de ani. În caz contrar, ești cu până la 60% mai expusă bolilor cardiovasculare sau infarctului.

 

Sursa: bzi.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close