Antena 3 CNN Life Kasparov, cel mai mare șahist al tuturor timpurilor, în vizită la București: Va deschide turneul de șah de sâmbătă

Kasparov, cel mai mare șahist al tuturor timpurilor, în vizită la București: Va deschide turneul de șah de sâmbătă

Înainte de Queen's Gambit, a fost Kasparov! Marele campion la şah al lumii, Garry Kasparov, a venit la Bucureşti şi va deschide un turneu de şah care începe mâine.

Kasparov, cel mai mare șahist al tuturor timpurilor, în vizită la București: Va deschide turneul de șah de sâmbătă
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    04 Iun 2021   •   13:06

Anya Taylor-Joy stârneşte pasiuni acum pentru sportul minţii, dar în urmă cu câteva decenii, Kasparov era idolul admirat de sute de mii de oameni. Acesta a sosit, vineri la Bucureşti.

Garry Kasparov este al 13-lea campion mondial la șah, a deținut titlul din 1985 până în 2000. El a dominat șahul timp de peste 20 de ani: a urcat în clasamentul mondial în 1984 și a rămas cel mai puternic jucător de șah din lume până în 2006.

În 2000, Kasparov a atins un record de 2856 de puncte, un record depășit doar de Carlsen. În 1985, Kasparov l-a învins pe Karpov într-un meci de campionat mondial, devenind cel mai tânăr campion din istoria șahului, la vârsta de 22 de ani și jumătate.

A apărat titlul de trei ori în meciurile cu Karpov din 1986, 1987 și 1990. În 1993, a întrerupt relațiile cu FIDE și a fondat APC. Din acel moment și până la meciul de unificare dintre Kramnik și Topalov din 2006, au existat doi campioni mondiali de șah în lume.

În 2000, Kramnik l-a învins pe Kasparov, luând titlul de campion de la cel mai mare șahist din toate timpurile. Kasparov a continuat să concureze în turnee până la sfârșitul carierei sale, în 2005, când era încă în fruntea clasamentului mondial. Kasparov a fost considerat un jucător dinamic și agresiv, îi plăcea să complice mult jocul pentru a găsi soluții spectaculoase

×
Subiecte în articol: Kasparov șahist
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close