Antena 3 CNN Life Cum să ai o manichiură perfectă fără să mergi la salon

Cum să ai o manichiură perfectă fără să mergi la salon

În această perioadă, este important să eviți, pe cât posibil, locurile aglomerate, astfel încât să te ferești de virusul SARS-CoV-2, care, de mai bine de un an de zile, a schimbat viața oamenilor din întreaga lume.

Cum să ai o manichiură perfectă fără să mergi la salon
Sursa foto: Subbotina Anna/ Shutterstock
de Georgiana Adam    |    27 Apr 2021   •   12:47

Acest lucru nu înseamnă însă că nu poți să ai grijă în continuare de tine. Să te coafezi, să te machiezi și să ai o manichiură de invidiat în fiecare zi.

Iată cum poți să ai unghii frumoase, pe care să nu te temi să le ascunzi de ochii lumii când tastezi ceva la computer sau când pui cumpărăturile în pungi la supermarket, fără să mergi la salon:

Curățarea cuticulelor și tăierea unghiilor

Pentru a avea unghii perfecte, ai nevoie de îndemânare și de multă răbdare. Ceea ce este important e să deprinzi tehnica de lucru care ți se potrivește cel mai bine.

În primul rând, când te ocupi de manichiură acasă, este indicat să alegi încă de la început forma unghiilor. Pentru început, este bine să optezi pentru o formă rotundă (modelul clasic), pentru că este cel mai simplu de obținut și, în plus, te vei asigura că nu se vor agăța. Ulterior, odată ce te obișnuiești cu tehnica de lucru, poți încerca și alte modele („stiletto“ ori „vârf de munte“, de pildă).

Cuticulele sunt inestetice, iar îngrijirea lor este obligatorie dacă îți dorești o manichiură de invidiat. Probabil știi deja tehnica folosită în saloanele de cosmetică și nu îți va fi greu să repeți cele văzute. Există însă mai multe metode prin care poți avea grijă de cuticule. Pe de o parte, poți alege să tai cuticulele, însă medicii susțin că nu este un obicei sănătos, deoarece acestea funcționează ca un strat protector, ținând agenții patogeni la distanță de celulele de la baza unghiei. De preferat este că împingi cuticulele, cu un băț special pentru o asemenea procedură, astfel încât să devină foarte puțin vizibile. Pentru ca aspectul unghiilor să fie unul plăcut, este important ca acestea să fie hidratate. Atât unghia, cât și cuticulele au nevoie de hidratare, fie cu o cremă specială, fie cu ulei de argan ori de măsline.

Colorarea și uscarea unghiilor

Este adevărat că trebuie să fii foarte atentă și să ai îndemânare pentru a reuși să îți colorezi unghiile cât mai frumos. Însă, în primul rând, este vital să alegi produse de calitate pentru a obține o manichiură perfectă. Optează pentru mărci profesionale, precum OPI, care este lider mondial în industria produselor de îngrijire a unghiilor, și rezultatul nu va fi diferit de cel de la un salon de cosmetică.

Unul dintre obiceiurile pe care multe femei le practică și care pot afecta rezultatul final este să agite sticluța cu ojă înainte de a o folosi. Astfel, se formează bule care apar apoi pe unghiile tale. De aceea, este bine să eviți să faci acest lucru.

Aplică oja în două straturi subțiri. Prima dată aplică oja pe mijlocul unghiei și apoi pe laterale. Poate că nu vei reuși din prima să colorezi frumos toate unghiile, însă, după câteva încercări, rezultatele vor fi din ce în ce mai bune. Aplică oja cu răbdare și nu lăsa graba să îți strice munca.

Cât despre uscarea unghiilor, acesta este unul dintre cei mai importanți pași, care îți pune la încercare răbdarea. Nu te grăbi să faci treabă prin casă, ci așteaptă ca unghiile să se usuce foarte bine. Nu folosi aparate cu aer cald, precum un uscător de păr sau un calorifer, pentru a usca unghiile. Această practică nu face decât să îngreuneze procesul.

Nu uita, cu răbdare și îndemânare poți obține o manichiură perfectă, exact ca la salon. Trebuie doar să încerci!

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close