Antena 3 CNN Life Mielul de Paște, scump și toxic. Sfaturile specialiștilor privind condițiile în care nu trebuie consumat

Mielul de Paște, scump și toxic. Sfaturile specialiștilor privind condițiile în care nu trebuie consumat

Mielul de Paște, scump și toxic. Sfaturile specialiștilor privind condițiile în care nu trebuie consumat
18 Mar 2018   •   10:19

Avertisment important înainte de Paște pentru români. Mieii de anul acesta sunt mai mici și mai scumpi, iar vestea cea mai proastă este că și carnea lor ar putea fi toxică. 

Crescătorii se plâng că mieii nu au ajuns la vârstă potrivită pentru a putea fi sacrificați, iar specialiștii spun că în aceste condiții nu trebuie să fie consumați în niciun caz. 

Ce spun nutriționiștii despre consumul de carne de miel 

Specialiștii îi sfătuiesc pe români să nu se uite doar la preț. Carnea de miel de lapte sub 15 kg în viu e nerecomandată pentru e dăunătoare pentru organism. 

Consumul unor proteine de slabă calitate, cum ar fi colagenul, poate duce la tulburări digestive și uneori chiar la tulburări dermatologice, a spus nutriționistul Florin Bălănică. 

Cât de mult s-a scumpit carnea de miel

Prețurile de anul acesta sunt mai mari față de anul trecut. În 2017, 1 kg/ viu era 10 lei, în timp ce în 2018 este 12 lei. De asemenea, 1 kg din supermarket era 25-27 de lei anul trecut, iar acum este 27-30 de lei. 


 

×
Subiecte în articol: Paste avertisment romani
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close