Antena 3 CNN Life Mulți români fac această confuzie! Care e diferența dintre un atac de cord și un atac de panică!

Mulți români fac această confuzie! Care e diferența dintre un atac de cord și un atac de panică!

Mulți români fac această confuzie! Care e diferența dintre un atac de cord și un atac de panică!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
20 Noi 2018   •   17:10

Dificultatile de respiratie, durerea toracica, anxietatea, palpitatiile si indigestia creeaza confuzie intre bolile de inima si atacul de panica.

In timpul unui atac de cord apar dureri puternice in zona pieptului pe care pacientii le descriu ca pe niste senzatii de presiune asupra cutiei toracice. De obicei durerea porneste din mijlocul pieptului si se poate deplasa spre bratul stang si in partea din spate, potrivit sfatulmedicului.ro.

Durerea se poate extinde chiar si in zona gatului, la dinti sau in zona maxilarului. Acesta persista mai mult de 5 minute si nu creste in intensitate la respiratie. Un alt simptom este senzatia de lipsa de aer, insa respiratia nu se intensifica.

Cel mai frecvent, senzatia de furnicatura este limitata la bratul stang. Pacientii care sufera un atac de cord pot resimti brusc o transpiratie rece in tot corpul, prezinta dureri de stomac, insotite de greata si chiar varsaturi.

De regula, persoanele care sufera un atac de cord sunt foarte calme, cu exceptia cazului in care acesta declanseaza un atac de panica.

Daca simptomele persista timp de peste 5 minute, trebuie cerut ajutor medical de urgenta.

In cazul unui atac de panica, pacientul resimte dureri ascutite in zona inimii, care cresc in intensitate atunci cand inspira si cand expira. Senzatia este de durere care vine si pleaca. In plus, are dificultati de respiratie, inspira si expira rapid.

Persoana care sufera un atac de panica resimte o senzatie de amorteala si de furnicaturi in tot corpul, nu doar la bratul stang, ca in cazul unui atac de cord, dar si o stare de greata, care doar in cazuri foarte rare este insotita de voma.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close