Antena 3 CNN Life Nimeni nu știa asta: Boala ascunsă care te îngrașă cu pâna la 10 kilograme

Nimeni nu știa asta: Boala ascunsă care te îngrașă cu pâna la 10 kilograme

Nimeni nu știa asta: Boala ascunsă care te îngrașă cu pâna la 10 kilograme
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
24 Mai 2019   •   18:40

Mananci sanatos si faci sport dar te ingrasi? De vina ar putea fi o alergie alimentara. Potrivit doctorului OZ este posibil sa va ingrasati si 10 kilograme intr-un an daca aveti o alergie nedepistata.

Se estimeaza ca 50% din populatie este alergica la un anumit aliment, fara sa o stie. “Daca aveti alergie la anumite alimente, acestea provoaca inmultirea bacteriilor periculoase in sistemul digestiv. Acestea produc toxine care provoaca inflamatii la nivelul intestinelor si acestea nu mai functioneaza corect”, explica dr. Oz, potrivit doctorulzilei.ro.

Alergiile alimentare nu se manifesta la primul contact cu alimentul, iar simptomele se pot agrava cu timpul. Se pot manifesta la numerose alimente, dar in functile de specificul alimentar al unei tari pot domina unele sau altele. Cele mai frecvente la noi sunt alergiile la oua, soia, alune, arahide sau lapte.

.„Oamenii care au alergii alimentare trebuie sa devina cititori de etichete”, recomanda  nutritionistul Corina Zugravu, intrucat si cea mai mica cantitate dintr-un component alimentar poate starni reactii grave. Simptomele alergiei merg de la varsaturi si crampe abdominale pana la soc anafilactic.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close