Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Etapele unui machiaj rezistent când e frig afară

Etapele unui machiaj rezistent când e frig afară

În sezonul rece, nu ar trebui să ținem cont doar de noile tendințe pe care le anunță make-up artiștii. Potrivit acestora, este esențial să ne adaptăm ritualul de înfrumusețare și la condițiile meteo.

Etapele unui machiaj rezistent când e frig afară
de Georgiana Mihăilă    |    10 Feb 2021   •   09:10

Pielea devine mai uscată decât de obicei, iar aerul rece sau umezeala pot strica cu ușurință un machiaj impecabil. Prin urmare, îngrijirea tenului și alegerea produselor cosmetice necesită o atenție sporită.

Prima regulă. Alege o cremă mult mai hidratantă decât cea pe care o foloseai pe timp de vară, dacă vrei ca fondul de ten aplicat pe față să nu își schimbe consistența, dând pielii un aspect de burete. 

''Crema trebuie să o alegem, în primul rând, în funcție de nevoile tenului nostru, adică putem să avem un ten gras, normal, uscat, mix și trebuie să ținem cont de treaba asta. Iar apoi, de hidratare. Tenul gras, de exemplu, are întotdeauna nevoia de produse pe bază de apă, tocmai ca să nu îl îngrașe suplimentar'', explică Ana Cucută, make-up artist.

 Însă, dacă ai tenul foarte uscat, îți poți face un masaj cu ulei facial înainte să te machiezi. Atât baza de machiaj, cât și fondul de ten ar trebui, în sezonul rece, să aibă în compoziție silicon. 

''Siliconul ajută atât la hidratare dar ajută în același timp și la rezistență. Identificăm siliconul pe ambalaj cu denumirea de cyclopentasiloxane'', explică make-up artistul.

După aplicarea fondului de ten, urmează corectorul și pudra, care nu sunt obligatorii. 

Demonstraţia completă de make-up, în imaginile de mai sus!

×
Subiecte în articol: Numai de bine machiaj make-up frig
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close