Antena 3 CNN Life Oameni Ea este Briana, tânăra din Galaţi care salvează vieţi din pasiune. Are 500 de ore de voluntariat și 150 de intervenții de prim-ajutor

Ea este Briana, tânăra din Galaţi care salvează vieţi din pasiune. Are 500 de ore de voluntariat și 150 de intervenții de prim-ajutor

Briana Mihaela Ivanov are 23 de ani și este voluntară a Detașamentului de pompieri din Galați, fiind implicată și dornică să-i ajute pe cei aflați la nevoie. În 2021 s-a înscris în programul "Salvator din pasiune”, iar până în prezent are 500 de ore și 150 de intervenții de prim-ajutor.

Ea este Briana, tânăra din Galaţi care salvează vieţi din pasiune. Are 500 de ore de voluntariat și 150 de intervenții de prim-ajutor
Sursa foto: Facebook/ISU Galati
de Andreea Gelatu    |    18 Mar 2024   •   14:40

Din experiența pe ambulanța SMURD, Briana a reținut un accident rutier în afara orașului Galați, în care au fost afectați mai mulți copii.

"Oamenii erau agitați și îngrijorați pentru siguranța lor și a celorlalți implicați în accident. Echipajele de prim-ajutor se luptau să stabilizeze victimele și să gestioneze situația cât mai eficient posibil.

M-au încercat emoții foarte puternice, dar de atunci am învățat ce înseamnă munca în echipă, păstrarea calmului și controlul de sine într-o situație limită”, povestește Briana.

Întrebată despre cum arătă o săptămână de pregătire pentru ea, Briana spune că turele pe ambulanță au devenit o pasiune și o ajută să privească mai ușor spre viitorul de medic în domeniul urgențelor.

"Văd mai ușor viitorul, ajutând în fiecare zi"

"Cred că efortul de durată pe parcursul anilor lungi de studenție, cu examene obositoare și rezidențiat, mi-ar fura din nerăbdarea de a fi medic, dacă nu aș face voluntariat. Văd mai ușor viitorul, ajutând în fiecare zi”, susține tânăra.

Briana urmează cursurile Facultății de Medicină și mărturisește că „voluntariatul a învățat-o ce înseamnă responsabilitatea, iar meseria de doctor simte ca i-ar da libertate mai mare de decizie și înțelegere a problemelor pe care le au pacienții”.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea mai multe imagini cu Briana, voluntară a Detașamentului de pompieri din Galați.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Briana a vorbit și despre principalele calități pe care crede că le-a dobândit pe ambulanță și care o pot ajuta, ulterior, în profesia de medic.

"Obișnuiam să mă consum foarte mult văzând starea de suferință a unor victime. Munca de voluntar m-a ajutat să fiu mai stăpână pe emoțiile mele și să văd mai clar ce au nevoie pacienții pe timpul cazurilor medicale, să fiu pregătită pentru decizii corecte în situații critice”, susține Briana.

"Demonstrezi că nu există obstacol prea mare sau vis prea îndrăzneț"

 Povestea Brianei a fost făcută publică de la ISU Galați. 

"Felicitări, Briana! Demonstrezi că nu există obstacol prea mare sau vis prea îndrăzneț atunci când îți urmezi cu pasiune și curaj visurile”, au transmis reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pe Facebook. 

Ivanov Briana Mihaela este o tânără voluntară a Detașamentului de pompieri din Galați, implicată și dornică să-i ajute...

Publicată de ISU Galati pe Sâmbătă, 16 martie 2024

×
Subiecte în articol: ISU Galaţi voluntară
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close