Antena 3 CNN Life Oameni Eroul Zilei: medicul Cătălin Badiu. S-a întors să repare inimi în România

Eroul Zilei: medicul Cătălin Badiu. S-a întors să repare inimi în România

Eroul Zilei: medicul Cătălin Badiu. S-a întors să repare inimi în România
Sursa foto: foto- captura Antena 3
09 Mar 2018   •   11:44

Premieră extraordinară Spitalul Universitar din Bucureşti. Sub conducerea renumitului chirurg Cătălin Badiu, pentru prima oară într-un spital public, s-a realizat o intervenţie chirgicală de protezare valvulară aortică. Premiera este cu atât mai importantă cu cât intervenţii similare au loc în doar 20 de centre din înteaga lume. Conferenţiar doctor Cătălin Badiu, cel care a condus echipa de medici, este o somitate în domeniul cardio-vascular. A profesat 15 ani în Germania, însa dorul de ţară l-a adus inapoi acasă.

Cătălin Badiu vine din München unde a ajuns cu famiia la terminarea liceului. A studiat medicina acolo și a ajuns unul dintre cei mai tineri specialiști ai Institutului Inimii din Munchen. Un spital uriaș dedicat în intregime bolilor de inimă.

"Odată ajuns aici, contează foarte mult ceea ce știi să faci. Dacă faci treaba asta și eu zic că a fost și cazul meu, pacienții apreciază și îți dau încrederea lor", a spus Cătălin Badiu, la emisiunea "Previziuni" de la Antena 3. 

"În chirurgia cardiovasculară, în ultimii 20 de ani, noi încercăm să reducem cât mai mult trauma asupra organismului. Operațiile, în general, fac bine inimii, dar aduc și un rău organismului prin trauma pe care o creează. Din acest motiv peste tot în lume se încearcă proceduri din ce în ce mai puțin invazive", a mai spus medicul. 

Întrebat care sunt cele trei lucruri care ar trebui schimbate în România, pe lângă salarii, Badiu a spus: "Sunt mai mult de trei, dar o să vă spun trei lucruri esențiale pentru orice medic. Unul din ele și foarte important este modul în care lucrează, mediul în care lucrează, deci ceea ce poate să facă. Cu siguranță, medicii au nevoie de susținerea sistemului sanitar. E foarte greu să faci totul luptându-te singur. Al doilea lucru e mediul în care lucrează, dar nu din punct de vedere al echipamentului, ci la relația cu colegii. Foarte important să nu i se pună frână, să poată fi o concurență loială". 

 

×
Subiecte în articol: munchen medic spital Germania Eroul Zilei
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close