Antena 3 CNN Life Oameni O viaţă dedicată Armatei Române. Omul care a pus umărul la aderarea României la NATO va conduce parada de 1 Decembrie

O viaţă dedicată Armatei Române. Omul care a pus umărul la aderarea României la NATO va conduce parada de 1 Decembrie

O viaţă dedicată Armatei Române. Omul care a pus umărul la aderarea României la NATO va conduce parada de 1 Decembrie
Sursa foto: Foto: Antena 3
30 Noi 2012   •   07:50

A pus umărul la aderarea României în NATO, a comandat mii de soldaţi în teatrele de operaţiuni, iar acum este cel care va conduce parada de 1 Decembrie. Este portretul succint al general-maiorului Nicolaie Dohotariu, cel care, mâine, va fi în fruntea militarilor care vor defila pe sub Arcul de Triumf.

În Divizia 1 Infanterie "Dacica" e forfotă continuă. Se vizionează şi revizionează repetiţiile pentru ca parada de Ziua Naţională a României să fie fără cusur. De aproape o lună se pregăteşte generalul Dohotariu pentru această zi.

"Este fără doar şi poate o postură extrem de onorantă. Toţi militarii îşi doresc cel putin o dată în viaţă să ajungă să comande parada militara organizată cu diferite prilejuri", mărturiseşte generalul.

Aderarea României la NATO, la care a pus umărul din greu, este cea mai importantă realizare la care a pus umărul, spune generalul. Sub comanda generalului Nicolae Dohotariu, mii de militari români au servit în teatrele de operaţiuni internaţionale.

După 34 de ani în slujba uniformei, generalul Dohotariu se gândeşte la pensie. Până atunci, însă, va avea de condus cea mai importantă manifestaţie la care un militar poate participa: parada de Ziua Naţională a României.


×
Subiecte în articol: Armata Română NATO militari romani
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close