Antena 3 Life Oameni Un tânăr român de 34 de ani, doctor în Informatică, ales profesorul anului în Olanda. Cum i-a cucerit pe elevi

Un tânăr român de 34 de ani, doctor în Informatică, ales profesorul anului în Olanda. Cum i-a cucerit pe elevi

de O.P.    |    02 Feb 2015   •   08:00
Un tânăr român de 34 de ani, doctor în Informatică, ales profesorul anului în Olanda. Cum i-a cucerit pe elevi

A plecat din România nu pentru că nu era motivat financiar. "În IT se câştigă bine oriunde în lume, chiar şi în România", dar era sătul până peste cap de corupţia din ţara noastră.

A ales Olanda ca destinaţie, iar acest lucru a fost răsplătit. Alexandru Iosup i-a cucerit pe elevii de la Universitatea Tehnică din Delft prin metodele sale ingenioase de a preda materia, considerată destul de grea.

Românul a introdus în tehnica sa de predare elemente utilizate în jocuri. ”O bună educaţie presupune inovaţie. Lumea are nevoie de absolvenţi gata de lucru chiar acum. Dar educaţia din prezent nu îi motivează sufiecient pe studenţi. "Gamification" poate schimba asta. Folosind elemente de joc în domenii care nu includ asta, precum educaţia, toţi studenţii pot fi motivaţi”, a declarat Iosup.

Uimiţi de rezultatele obţinute cu elevii săi, autorităţile olandeze i-au oferit românului titlul de "Profesorul Anului".

×
Parteneri
x close