Antena 3 CNN Life Ingredientul periculos din pateul vegetal. Prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi: ”Provoacă respirație dificilă, dureri de cap și slăbiciune!”

Ingredientul periculos din pateul vegetal. Prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi: ”Provoacă respirație dificilă, dureri de cap și slăbiciune!”

Suntem în postul Paștelui iar alimentele vegetale sunt la mare căutare în magazine. Specialiștii avertizează însă că astfel de alimente pot fi cu adevărat periculoase în cazul în care nu citim ingredientele.

Ingredientul periculos din pateul vegetal. Prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi: ”Provoacă respirație dificilă, dureri de cap și slăbiciune!”
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    22 Mar 2022   •   10:44

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la produsele de post de pe rafturile magazinelor. Acestea sunt pline de aditivi și conservanți și pot fi cu adevărat periculoase pentru unele persoane. 

Pentru a fi considerat sănătos, pe eticheta unui produs din soia bun, boabele de soia ar trebui să fie pe primul sau al doilea loc în ingrediente și nu abia la sfârșitul listei, după apă și aditivi. 

Pate-urile cu E621, boală pe pâine 

„Pate-urile vegetale care conțin E621, glutamat monosodic, nu sunt indicate copiilor, persoanelor cu glicemia scăzută, cardiacilor şi femeilor însărcinate, pentru că poate provoca dureri de cap, slăbiciune, greață, respirație dificilă și modificări de ritm cardiac“, scrie în cartea „Noua Ordine Alimentară: Și noi ce mai mâncăm?“ prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi, potrivit DCNews.

13 E-uri periculoase și conservanți în pateurile vegetale

Pateul vegetal care se găsește în supermarketurile din România poate conține până la 13 E-uri, asta au constatat specialiștii de la InfoCons.

Foarte consumat în această perioadă de post, produsul este plin de conservanți și există în componenta sa doar câteva ingrediente naturale. 

”Această pastă vegetală se fabrică din apă, ulei vegetal de floarea soarelui, proteină vegetală din soia, amidon din porumb/grâu, aditivi alimentari, iar cantitatea de legume din acest produs este insignifiantă, de până la 5%.

Asta înseamnă că într-o cutie de 200 de grame de pateu vegetal găsim cam 10 grame de legume, legume care se introduc sub formă de pulbere. Consumatorii trebuie să urmărească lista de ingrediente.

Într-o cutie de pateu vom constata că avem 3 grame de sare, iar din punct de vede caloric o să găsim 500 de calorii. Eu recomand să evite acest produs, ar fi bine să își prepare singuri acasă o pastă vegetală din legume coapte, condimente: sare, piper, boia, usturoi. Și așa obținem un produs sănătos” a explicat la Antena 3, Costel Stanciu, Asociația Pro Consumatori.

×
Subiecte în articol: pateu Gheorghe Mencinicopschi
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close