Antena 3 CNN Life Polonezii au împărtășit o metodă de combatere a inflației. În jur de 1500 de lei pe an ar putea rămâne în buzunar

Polonezii au împărtășit o metodă de combatere a inflației. În jur de 1500 de lei pe an ar putea rămâne în buzunar

Nu doar românii se luptă cu prețurile care cresc vertiginos. O rată foarte mare a inflației se remarcă și în Polonia, unde a atins un record de 12,4% (în România – 13,8%). Cum se descurcă polonezii?

Polonezii au împărtășit o metodă de combatere a inflației. În jur de 1500 de lei pe an ar putea rămâne în buzunar
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mai 2022   •   15:05

Una dintre metode a fost împărtășită de creatorii polonezi ai site-ului Picodi.ro, care oferă cashback sau returnarea banilor pentru cumpărături. Aceștia sugerează să mutăm cât mai multe cumpărături pe internet și să activăm cashback-ul înainte de fiecare achiziție. Datorită acestui lucru, o parte din banii cheltuiți pot rămâne în portofel.

„În Polonia, oamenii cheltuiesc pentru alimente aproximativ 21% din venituri și aproape 5% pentru îmbrăcăminte și încălțăminte (date Eurostat). Ținând cont de câștigul mediu și de procentul de cashback pe care îl returnăm utilizatorilor – de la 2% la 10% în funcție de magazinul online – de la 300 la 1500 de lei anual revine unui utilizator obișnuit” – explică creatorii Picodi.ro.

Din informațiile disponibile pe site-ul lor, returnarea banilor poate fi primită pentru achiziții făcute în 170 de magazine online, inclusiv electronice, cărți sau chiar cazare la hotel, iar banii din cashback sunt plătiți într-un cont bancar sau prin PayPal.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close