Antena 3 CNN Life Povestea unei fecioare consacrată: "M-am căsătorit cu Isus"

Povestea unei fecioare consacrată: "M-am căsătorit cu Isus"

Povestea unei fecioare consacrată: "M-am căsătorit cu Isus"
06 Feb 2019   •   08:08

Jessica Hayes din Indiana, SUA, și-a cumpărat o rochie de mireasă, un voal și un inel si a pășit în biserică. Dar, când s-a pus în fața altarului nu avea niciun bărbat lângă ea. Asta pentru că se căsătorea cu Isus Hristos.

La vârsta de 41 de ani, Jessica este o fecioară consacrată, o vocație a femeilor din cadrul Bisericii Catolice care doresc să fie mirese a lui Dumnezeu.Sunt în jur de 4,000 de astfel de "neveste" în lume, iar spre deosebire de măicuțe, ele nu locuiesc în comunități închise si nu poartă haine specială ci duc o viață normală, lucrează si se întrețin singure. 

În timpul ceremoniei de consacrare, femeia, care poartă o rochie albă asemănătoare unei mirese, face jurăminte de castitate și promisiunea să nu se implice niciodată în relații sexuale sau romantice. De asemenea ea îsi pune o verigheta, ca simbol a acestei promisiuni. 

"De multe ori sunt întrebată dacă sunt căsătorită. De obicei răspund cu o scurtă explicație, că sunt asemănătoare unei măicuțe, că am un angajament total față de Hristos, dar că trăiesc în lumea reală. " povesteste Jessica, care lucrează ca profesoară.

Când nu predă, cea mai mare parte a timpului ei este dedicată rugăciunii. Ea raportează unui episcop și are întâlniri dese cu consilierul ei spiritual. Jessica spune că a fost în relații romantice în trecut, dar niciodată nu au mulțumit-o, si nu era pe depin fericită cum este acum.

Sursă: BBC 

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close