Antena 3 CNN Life Relaxare în bucătărie: cum te ajută gătitul să gândești pozitiv și să te bucuri de fiecare clipă

Relaxare în bucătărie: cum te ajută gătitul să gândești pozitiv și să te bucuri de fiecare clipă

Cercetările au arătat că gătitul face oamenii fericiți. Să petreci timp în bucătărie, pentru a pregăti gustări sănătoase, nu este doar un stil de viață, ci este și o modalitate de relaxare, de înlăturare a gândurilor negative și de apropiere în familie.

Relaxare în bucătărie: cum te ajută gătitul să gândești pozitiv și să te bucuri de fiecare clipă
Sursa foto: George Rudy/ Shutterstock
de Georgiana Adam    |    22 Apr 2021   •   15:02

După o zi obositoare și stresantă la locul de muncă, să petreci timp în bucătărie gătind ar putea fi o corvoadă, iar opțiunea alimentelor semipreparate ar putea fi cea mai la îndemână. Însă, dacă gătești acasă, vei putea observa nu doar că starea ta de sănătate se îmbunătățește, datorită alimentelor sănătoase pe care le consumi, însă și nivelul de stres se diminuează și astfel te vei simți mai bine.

La nivel internațional, există anumite clinici care folosesc gătitul ca formă de terapie pentru tratarea bolilor mintale. Așadar, să percepi gătitul ca pe o activitate distractivă, și nu ca pe o corvoadă, este o soluție eficientă de a scăpa de stres.

Iată cum să transformi bucătăria într-un loc de relaxare:

Amenajează bucătăria eficient și confortabil

La fel ca orice altă cameră din casă, și în bucătărie este important să te simți bine când intri și să poți să îți desfășori activitatea într-un mod plăcut. De aceea, atât mobilierul, cât și electrocasnicele folosite sunt esențiale pentru a crea o atmosferă confortabilă.

Pe de o parte, locul în care familia se strânge în jurul mesei și nu doar că savurează mâncăruri delicioase, dar se și bucură de compania în care se află, trebuie să fie unul plăcut. O masă suficient de mare cât să poată strânge în jurul ei toți membrii familiei și un set de scaune confortabile trebuie să se numere printre primele achiziții, când începi amenajarea bucătăriei. Pe de altă parte, soluțiile de depozitare nu trebuie să lipsească, iar dulapurile alese trebuie să fie suficient de încăpătoare.

Printre cele mai importante achiziții pentru bucătărie sunt electrocasnicele. Tehnologia a schimbat foarte mult modul în care oamenii gătesc, îmbunătățind semnificativ experiența în bucătărie. De aceea, alegerea celor mai bune electrocasnice ar trebui să reprezinte o prioritate. În primul rând, ai nevoie de un aragaz ori o plită, pentru a realiza mâncăruri calde. Dacă vrei să faci și dulciuri, neapărat trebuie să incluzi în designul bucătăriei și un cuptor. Pentru a elimina rapid mirosurile rezultate în urma gătitului, ai nevoie de o hotă de calitate. Verifică oferta de hote Beko, dotate cu cele mai performante filtre și tehnologii, pentru a găsit produsul cel mai elegant, pentru a fi integrat în designul bucătăriei tale. Nu în ultimul rând, din bucătărie nu ar trebui să îți lipsească un frigider, pentru depozitarea alimentelor proaspete, un robot de bucătărie și un blender, pentru a pregăti mai ușor alimentele, dar și o mașină de spălat vase, pentru a scăpa de grija vaselor care trebuie curățate după ce gătești.

Creează-ți o rutină și bucură-te de timpul petrecut în bucătărie

Gătitul este o artă. Când gătești după rețetă, îți dorești să obții cele mai bune rezultate. Chiar dacă urmărești indicațiile altcuiva, este important să îți pui și amprenta personală asupra unui fel de mâncare. Astfel că, atunci când gătești, îți folosești creativitatea. Acest proces implică o atenție sporită asupra a ceea ce ai de făcut și astfel te poți deconecta de la celelalte probleme care, de obicei, îți dau bătăi de cap.

Pentru a te bucura din plin de timpul petrecut în bucătărie, este recomandat să experimentezi folosind cât mai multe alimente și ingrediente. Unele dintre ele și-au dovedit eficiența în lupta cu stresul, iar utilizarea lor te ajută să te simți mai bine. Printre acestea se numără ceapa și usturoiul, care pot reduce nivelul de cortizol (hormonul stresului). Așadar, profită de aromaterapie, pentru a te relaxa în bucătărie.

Gătitul este un hobby pe care îl poți practica la orice vârstă, drept urmare, chiar dacă ai impresia despre tine că nu ai talente gastronomice, nu e niciodată prea târziu să înveți secretele acestei arte.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close