Antena 3 Life Rețetă ”plăcintă de varză” gătită Sabrina Preda, Monica Davidescu şi Mircea Badea, echipa care reprezintă Țara Românească

Rețetă ”plăcintă de varză” gătită Sabrina Preda, Monica Davidescu şi Mircea Badea, echipa care reprezintă Țara Românească

de Redacția Antena 3    |    01 Dec 2021   •   10:44
Rețetă ”plăcintă de varză” gătită Sabrina Preda, Monica Davidescu şi Mircea Badea, echipa care reprezintă Țara Românească

La mulți ani România! Antena 3 v-a pregătit o confruntare culinară, nu politică, asa cum v-aţi obişnuit, începând cu ora 12.30.

Cele patru echipe care vor intra în competiţia culinară vor lupta pentru o cauză nobilă: fiecare dintere ele susţine o şcoală din regiunile istorice, iar cea care va câştiga va fi modernizată la cele mai noi standarde. 

Echipa Moldovei, formată din Gina Vacariu, Sergiu Cora şi Viorica Macovei susţine o şcoală din Vicoleni, judetul Botoșani. Clădirea are pereții crăpați, băncile sunt șubrede iar elevii şi profesorii nu au nici calculatoare pentru cursurile online. 

Şcoala susţinută de Ana Maria Roman, Ana Iorga, Amalia Ursu şi Vasilică Ceteraşu se află in satul Sinteşti. Acolo, copiii nici nu îndrăznesc să viseze la cursuri online sau calculatoare. Dorinţa lor se rezumă doar la căldură... de care nu au parte din cauza sobei ce nu poate încălzi clădirea şcolii veche de peste 60 de ani. 

În competiţia de astăzi, echipa Ţării Româneşti, formată din Sabrina Preda, Monica Davidescu şi Mircea Badea, luptă pentru o unitate de învăţământ din Brădiceni, județul Gorj, care funcționează încă din anii 1800. Este chiar şcoala în care a învățat marele sculptor Constantin Brancusi. 

Şi, pentru că este o zi în care românii de pretutindeni îşi simt intens apartenenţa la acelaşi neam, luptăm azi şi pentru o şcoală din Republica Moldova. Echipa Basarabiei, formată din Maria Coman, Lidia Fecioru şi Vali Crăciunescu gătesc pentru a-i impresiona pe juraţi şi a ajuta gimnaziul din comuna Camenca, raionul Glodeni. Inaugurată în 1966, a primit numele unui sustinător al Românismului, Vasile Coroban. 

Câştigătorii îi veţi afla astăzi la Antena 3, în ediţia care începe la ora 16:30. Juraţii, Lavinia Goste, Răzvan Popescu şi Antonio Passarelli vor avea o sarcină grea, pentru că toate echipele au promis nu doar preparate delicioase, dar şi un spectacol pe cinste.

Până atunci, vă arătăm rețeta pe care o va găti cu spor prima echipă formată din Sabrina Preda, Monica Davidescu şi Mircea Badea:

Ingrediente placinta de varza:

- foi de placinta (din cele subtiri si multe)

- ulei de masline

- varza alba cruda

- o bucatica de praz

- suc de rosii

- sare, piper, boia, marar verde, zahar pudra

Modul de preparare îl vedeți la Antena 3 începând cu ora 14.30.

×
Parteneri
x close