Antena 3 CNN Life Știinţă Tehnici moderne de război. Oameni "incendiați" la distanță și controlarea dronelor cu puterea minții

Tehnici moderne de război. Oameni "incendiați" la distanță și controlarea dronelor cu puterea minții

Tehnici moderne de război. Oameni "incendiați" la distanță și controlarea dronelor cu puterea minții
02 Dec 2016   •   09:40

Cercetarea în domeniul științific și militar a cresctu exponențial în ultimii zeci de ani. Însă rezultatele ridică probleme serioase legate de etică.

Anumite tehnologii pot fi folosite pentru a spori capacitățile umane, pentru a repara traume, dar, în mâinile greșite, ar putea deveni arme periculoase.

În anul 2016, dronele pot fi controlate cu puterea minții. Companiile din industria farma pot ajuta soldații să uite evenimente traumatizante sau să inducă sentimente de curaj și încredere.

De la chipuri implantate până la “praf neuronal”, toate sunt eforturi care pot ajuta veteranii care trăiesc experiențe puternice.

Dar, într-o notă negativă, există un sistem care emite radiații, care pot induce militarilor senzația de arsură. De la distanță, fără contact. Este o tehnologie testată deja pe prizonieri în Statele Unite, conform Daily Mail.

Și toate au la bază descoperiri făcute în domeniul neuroștiinței.

Chiar dacă creierul uman este în continuare, în mare parte, un mister, aceste descoperiri au contribuit la o dezvoltare rapidă a tehnologiilor militare și experții teoretizează că aceste elemente pot duce la un adevărat arsenal modern de război.

×
Subiecte în articol: creier descoperire stiinta drona razboi
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close