Antena 3 CNN Life Studiul care te va pune pe gânduri. Cât de CURATĂ este de fapt baia ta: "E la fel ca o toaletă publică"

Studiul care te va pune pe gânduri. Cât de CURATĂ este de fapt baia ta: "E la fel ca o toaletă publică"

Studiul care te va pune pe gânduri. Cât de CURATĂ este de fapt baia ta: "E la fel ca o toaletă publică"
de O.P.    |    10 Dec 2014   •   13:13
Cand te gandesti la o toaleta publica, mizeria si duhoarea este prima care-ti vine in minte, preferand oricand baia personala. Insa, desi de regula nu miroase urat, aceasta nu este pe atat de igienica pe cat credem!


Toaletele publice sunt la fel de murdare pe cat sunt cele de acasa, se arata intr-un studiu realizat la Universitatea de Stat din San Diego. Sean Gibbons, specialist in stiinte biofizice, a analizat gradul de mizerie din toaletele publice si cele personale. Concluzia la care a ajuns: majoritatea bacteriilor din toaletele publice provin de pe pielea umana si din mediul incojurator, nu in mod special de la excremente, se arata in studiul publicat in "Applied and Environmental Microbiology".


Iar bacteriile provenite de pe pielea omului sunt cele mai periculoase, caci sunt destinate sa reziste in timp.


Un exemplu clar este stafilococul. Acesta se regaseste in toaletele publice, dar este un agent patogen purtat de om, care exista pe piele si/sau in cavitatile nazale, spre exemplu. Fiind gazduit si transportat de om, stafilococul exista si in baia privata a omului care-l are.


Citeste continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close