Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Alimente pe care le consumi fără să ai habar că sunt pline de zahăr

Alimente pe care le consumi fără să ai habar că sunt pline de zahăr

Alimente pe care le consumi fără să ai habar că sunt pline de zahăr
Sursa foto: Foto: pixabay.com
02 Mai 2017   •   17:46

Alimentele care conțin cantităti mari de zahar nu sunt intotdeauna dulci, asa ca sansele de a cadea in capcana sunt foarte mari. Iata alimentele care contin zahar, desi nu ar trebui, după o listă prezentată de doc.ro:

Mezelurile – zaharul nu este intotdeauna mentionat pe eticheta mezelurilor ca fiind un ingredient, ci apare sub diverse denumiri precum miere, dextroza, sirop de porumb sau maltrodexina. Aceste ingrediente sunt, de fapt, zaharuri. Pe langa continutul ridicat de zahar, mezelurile contin si arome artificiale, nitrati si nitriti – toate aceste substate fiind toxice pentru organism.

Batoanele proteice – chiar daca alegi un baton proteic de provenienta organica, trebuie sa te astepti sa contina o cantitate mare de zahar. Unele batoane proteice contin chiar mai mult zahar decat o bomboana. Poti elimina aceasta problema preparandu-ti propriile batoane proteice.

Iaurtul cu fructe – iaurturile, in special cele cu fructe, contin mult zahar asa ca e bine sa le eviti daca vrei sa ai o silueta de invidiat. Un iaurt cu fructe poate contine si 25 de grame de zahar. De asemenea, trebuie sa fii foarte atent si la iaurturile dietetice, care contin mult zahar.

Citește continuarea pe doc.ro.

×
Subiecte în articol: capcana
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close