Antena 3 Life Viață sănătoasă Ce EFECTE NOCIVE are asupra creierului consumul de sucuri îndulcite, la vârsta adolescenţei

Ce EFECTE NOCIVE are asupra creierului consumul de sucuri îndulcite, la vârsta adolescenţei

de O.P.    |    31 Iul 2014   •   13:03
Ce EFECTE NOCIVE are asupra creierului consumul de sucuri îndulcite, la vârsta adolescenţei

Pe lângă favorizarea obezităţii şi, după unii cercetători, şi a comportamentului violent, consumul de băuturi răcoritoare bogate în zahăr poate afecta capacitatea de învăţare, sugerează un studiu realizat la University of Southern California.

Studiul a fost realizat pe animale de laborator, constatându-se că un consum de sucuri dulci are ca efect scăderea capacităţii creierului de a-şi reaminti informaţiile. 

Carbohidraţii rafinaţi, mai ales când sunt consumaţi sub formă de băuturi dulci, pot determina tulburări metabolice. Dar noile rezultate arată că ei interferă şi cu capacitatea creierului de a funcţiona normal şi de a-şi reaminti informaţii esenţiale despre mediul din jur, cel puţin atunci când sunt consumaţi în exces, înaintea vârstei adulte, a explicat dr. Scott Kanoski, unul dintre autorii studiului, citat de descoperă.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close