Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce pericole apar, atunci când mănânci sănătos. Secrete pe care nimeni nu ți le spune nimeni

Ce pericole apar, atunci când mănânci sănătos. Secrete pe care nimeni nu ți le spune nimeni

Ce pericole apar, atunci când mănânci sănătos. Secrete pe care nimeni nu ți le spune nimeni
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    24 Ian 2018   •   10:23

Teoretic, te gândești că începi un program sănătos de nutriție şi te vei simți mai bine fizic și psihic. Însă există și câteva efecte secundare ale mâncatului sănătos. Iată ce spun specialiștii.

Specialiștii avertizează faptul că nu trebuie să începi cu un asalt al fructelor și legumelor, ci să o iei treptat, pentru a permite sistemului digestiv să se obișnuiască, altfel vei avea probleme și vei petrece mult timp la toaletă. De asemenea, aceștia spun că la început, te poți trezi cu un plus pe cântar. Poate exagerezi cu nucile și migdalele sau cu uleiul de cocos, cu stafidele și curmalele, care sunt bombe calorice, potrivit doctorulzilei.ro.

Un smoothie cu "de toate" te poate balona și, să spunem adevărul, îngrășa. Un pahar conține multe fructe, pe care nici nu le-ai putea consuma pe toate odată, dacă nu ar fi stoarse. Astfel, este mult mai înțelept să mănânci fructul sau leguma ca atare, iar oleaginoasele să le consumi în cantităţi de maxim 100 gr pe zi.
 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close