x close

Ce trebuie să ştii înainte de a mânca murături. Avertismentul medicilor

de M.Z.    |    28 Ian 2018   •   10:04
Ce trebuie să ştii înainte de a mânca murături. Avertismentul medicilor 418 Foto: pixabay.com

Persoanele sănătoase pot consuma frecvent gogoşari şi castraveţi în oţet, mai ales dacă sunt preparate cu mai puţină sare. În ciuda efectelor benefice, ele sunt interzise celor cu afecţiuni renale severe sau celor cu hipertensiune.

Persoanele care suferă de hipertensiune arterială trebuie să consume castraveți mutați în cantităţi mici şi să-i spele de sare înainte de masă. „În procesul natural de fermentaţie nu doar că se produc vitamine, ci se biodisponibilizează mineralele şi fibrele alimentare din castraveţi”, potrivit doctormenci.ro.

Murăturile asortate din conopidă, varză albă şi roşie, gogonele, castraveţi, ardei iuţi, morcovi şi usturoi se recomandă persoanelor sănătoase, alături de diverse feluri de mâncare din carne, deoarece uşurează digestia.

Legumele conservate în oţet au o valoare nutriţională mai slabă decât murăturile care nu au fost tratate termic. În plus, ele pot irita sistemul gastrointestinal. „Gogoşarii în oţet nu sunt murături, ci conserve. Murăturile sunt legume care trec printr-un proces de fermentaţie acido-lactică în timpul căreia se generează diferite substanţe biologic active, precum vitamine sau acid lactic”, explică specialistul.
 

Citeşte mai multe despre:

muraturi hipertensiune
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati