Cum să faci cei mai buni castraveți murați. Rețeta veche a sașilor

13 Aug 2015   •   13:37
Cum să faci cei mai buni castraveți murați. Rețeta veche a sașilor

Castraveţii muraţi în saramură este o reţetă preparată de gospodinele săsoaice din satul Viscri care preferă mai mult murăturile conservate în saramură decât în oţet. Chiar dacă folosesc câteodată şi oţetul, acesta este preparat în casă, din mere din grădina proprie, scrie voceatransilvaniei.ro. 

Se aleg castraveţi de mărime potrivită, se spală cu apă rece apoi se pun într-un vas cu apă rece peste care se presară aproximativ o mână de sare, şi se lasă 24 de ore. Se aruncă apoi zeama lăsată şi se aşează în borcan pentru iarnă. Din grădină aduc câteva frunze de vişin, frunze de ţelină, un morcov sau mai mulţi, după câte borcane avem cu castraveţi, un strugure- doi necopţi, hrean proaspăt, usturoi, cimbru, mărar, un măr, pătrunjel rădăcină, foi de dafin şi piper. Toate se pun în borcan printre castraveţi, iar deasupra crenguţe de cimbru şi mărar.

Mai multe, pe voceatransilvaniei.ro.

x close