Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă  Exercițiul fizic nu șterge efectele nocive ale statului pe scaun, ore la rând 

 Exercițiul fizic nu șterge efectele nocive ale statului pe scaun, ore la rând 

 Exercițiul fizic nu șterge efectele nocive ale statului pe scaun, ore la rând 
02 Apr 2018   •   11:45

Un nou studiu arată că sportul nu ar putea vindeca efectele nocive ale statului ore în șir în față unui computer sau televizor. Acest comportament poate duce la un risc crescut de formare a cheagurilor de sânge, probleme cardiovasculare și diabet, iar contrar părerilor, câteva ore de mișcare pe săptămână nu pot trata aceste probleme.  

Conform studiului efectuat, participanții care se uitau la televizor ore în șir, chiar dacă făceau sport ocazional, aveau șanse duble de a forma cheaguri de sânge, în comparație cu participanții care nu prea stăteau în față unui ecran. Experții spun că explicația este simplă: ”atunci când nu există o mișcare a picioarelor, mai ales a gambelor, care ajută să pompeze sângele, sângele stă relativ nemișcat  în vene ", a spus Cushman, profesor la Universitatea din Vernmont. "Când asta se întâmplă pe o perioadă îndelungată, sângele se coagulează" a adaugat specialista. 

Acest studiu nu sugerează faptul că exercițiul fizic nu este benefic, dar arată că statul pe scaun, la un ecran, timp de ore întregi, nu poate fi vindecat atât de simplu pe cât este crezut. Dacă vrei să te uiți la un maraton de seriale, experții sugerează să faci asta în timp ce mergi pe o bandă de alergat. 

Sursă: Business Insider
  

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close