Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Nutriționistul Mihaela Bilic, sfaturi pentru cei care vor să slăbească

Nutriționistul Mihaela Bilic, sfaturi pentru cei care vor să slăbească

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a oferit câteva sfaturi importante pentru persoanele care își doresc să slăbească.

Nutriționistul Mihaela Bilic, sfaturi pentru cei care vor să slăbească
Sursa foto: Foto: Facebook/Mihaela Bilic
17 Feb 2020   •   18:50

„Pentru mine vegetarian înseamnă cu multe făinoase, brânză și ouă, adică delicious, dar profund neinspirat când vine vorba de slăbit. De veganism nu mai vorbesc, fără proteine animale nimic nu ține de foame, deci pentru mine, o carnivoră declarată, complet neinteresant.

Și nu doar eu o spun, ci cărțile de nutriție: proteinele animale în general (carne, pește) și oul în special au cea mai mare putere sațiogenă, adică satură pentru mult timp cu aport minim de calorii. Iar caloriile din carne sunt calorii negative, adică o mare parte din ele se cheltuiesc de către metabolism, deci nu prea rămâne mare lucru din care să ne îngrășăm", a transmis medicul nutriționist Mihaela Bilic.

„Vă recomand ca, atunci când vreți să slăbiți, cel puțin una dintre mesele principale ale zilei (ideal cea de seară) să fie bazată pe proteine din carne sau pește (porția corectă 150-200g). Și dacă vreți ca lucrurile să funcționeze și mai rapid, alegeți proteine cât mai sărace în grăsimi (uleiul e și el de evitat)", a adăugat Mihaela Bilic.

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close