Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Semnalul tras de un nutriționist celebru: Mâncarea ucide mai mulţi oameni decât alcoolul şi fumatul

Semnalul tras de un nutriționist celebru: Mâncarea ucide mai mulţi oameni decât alcoolul şi fumatul

Semnalul tras de un nutriționist celebru: Mâncarea ucide mai mulţi oameni decât alcoolul şi fumatul
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    13 Aug 2016   •   10:04

Profesorul Nicolae Hâncu, un nutriţionist care nu are viziuni extreme, subliniază că alimentaţia şi somnul sunt două elemente-cheie pentru sănătatea noastră, iar când afli că alimentaţia ucide anual 14 milioane de oameni te gândeşti serios cât de sănătoasă este mâncarea cu care te hrăneşti în fiecare zi. 

“Alimentaţia răspunde de 14 milioane de morţi în lume, anual. Alcoolul şi fumatul împreună fac 12 milioane de morţi”, menţionează specialistul, potrivit Monitorul Cj.ro.

Medicul Hâncu nu îţi interzice să mănânci anumite alimente, dar îţi recomandă echilibru alimentar şi mişcare multă, elemente care ajută la prevenirea bolilor care fac ravagii şi ucid milioane de oameni: diabet, obezitate, boli cardiovasculare şi cancer. “Este interzis să interzicem, trebuie să fie un echilibru în toate, iar aceasta se învaţă pe parcurs”, spune profesorul Hâncu. Cât despre prevenţie, specialistul clujean afirmă că este “cea mai bună formă de tratament”.
 

×
Subiecte în articol: mancare alimentatie morti
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close