Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Trei metode naturale care ajută corpul în producția de colagen

Trei metode naturale care ajută corpul în producția de colagen

După vârsta de 40 de ani, producția de colagen în corpul nostru începe să scadă considerabil, determinând pielea să își piardă fermitatea, elasticitatea și hidratarea. Iată 3 rețete care vor contribui la producția naturală de colagen.

Trei metode naturale care ajută corpul în producția de colagen
Sursa foto: Pexels.com / Polina Tankilevitch
de Claudia Popovici    |    06 Ian 2022   •   21:14

Producția scăzută de colagen în organism ar putea duce la probleme de sănătate, cum ar fi dureri articulare, osteoporoză, circulație proastă a sângelui, disconfort dentar și chiar tulburări de vedere.

Din fericire, există multe alimente care ne pot furniza o cantitate mare de colagen, de exemplu, carnea roșie, carnea de pui,  supele de oase, mai ales cele cu picioare de porc şi de pui. 

Surse naturale de colagen din alimente

Colagenul îl putem găsi și în peștele cu conținut ridicat de Omega 3, precum somonul, peștele alb și păstrăvul, sau ceaiurile naturale din frunze.

O altă sursă grozavă de colagen pe care o putem găsi în mod natural se găsește în fructe și legume precum varza, broccoli, sfeclă, căpșuni, zmeură, cireșe, portocale (acum că sezonul lor abia începe), lămâi, morcovi, roșii și chiar ardei roșu.

În acest context, iată şi câteva rețete de smoothie-uri care ne vor ajuta corpul în producția naturală de colagen.

Smoothie cu banane, cacao și migdale

Ingrediente:

- 1 banană coaptă

- 1 lingura pudra de cacao

- 50 de grame de migdale

- 1/2 cană de apă

- gheaţă şi zahăr după gust

Mod de preparare: 

Puneți toate ingredientele într-un blender. Se mixează câteva minute sau până când preparatul ajunge la o consistență uniformă și cu cât mai puține cocoloașe. Această băutură poate fi perfectă pentru a însoți un mic dejun cu fructe sau la prânz pentru a potoli foamea.

Smoothie cu guave şi căpșuni

- 3 guave proaspete

- 1 cană căpșuni bucăți

- 1/2 cană de lapte de migdale

- Gheața şi zahăr după gust

Mod de preparare: 

Datorită cantității mari de antioxidanți pe care o oferă guavele și căpșunile, acest smoothie delicios este perfect pentru micul dejun. Tot ce trebuie să faceți este să puneți niște gheață în blender și să turnați fructele împreună cu laptele de migdale. Mixați până obțineți un amestec omogen, fără cocoloașe.

Se poate orna cu câteva căpșuni tocate și câteva bucăți de nucă.

Smoothie cu sfeclă

Ingrediente:

- 1 sfeclă

- 1 cană căpșuni, afine și fructe de pădure

- Busuioc

- 1/2 cană de apă

- gheața şi zahăr după gust

Mod de preparare:

În blender se va pune jumătate de cană de apă împreună cu sfecla, ceașca de căpșuni, afine și fructe de pădure, precum și busuiocul și gheață. Se amestecă până când toate ingredientele până când preparatul ajunge la o consistență uniformă și cu cât mai puține cocoloașe. Se decorează cu niște frunze de busuioc după gust.

Aceste smoothie-uri nu numai că vor ajuta corpul la producerea naturală de colagen, dar au și o cantitate mare de antioxidanți și vitamine pentru a stimula regenerarea și repararea celulelor.

Citiţi şi: Băutura care ajută la digestie şi întăreşte sistemul imunitar, considerată "un dar de la zei"

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close