Antena 3 CNN Meteo Alertă de furtuni geomagnetice, în acest weekend, după o puternică erupție solară | Anunţul NASA

Alertă de furtuni geomagnetice, în acest weekend, după o puternică erupție solară | Anunţul NASA

Centrul de prognoză meteo spaţială din Statele Unite a lansat o alertă de furtuni geomagnetice care vor lovi Pământul în acest weekend.

Alertă de furtuni geomagnetice, în acest weekend, după o puternică erupție solară | Anunţul NASA
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    16 Dec 2023   •   18:10

Potrivit specialiștilor americani, furtunile geomagnetice care vor lovi Pământul în acest weekend fac parte din categoriile G1 (minore) şi G2 (moderate).

Potrivit datelor, erupția solară este așteptată să lovească Pâmântul în a doua parte a zilei de sâmbătă, iar efectele sale ar continua să se manifeste până duminică.

”Erupţiile solare sunt explozii puternice de energie. Fluxurile şi erupţiile solare pot avea un impact asupra comunicaţiilor radio, reţelelor de alimentare cu electricitate, semnalelor de navigaţie şi prezintă riscuri pentru vehiculele spaţiale şi astronauţi”, a precizat NASA.

Furtunile din categoria G2 ar putea duce la nevoia de corectare a orientării vehiculelor spațiale, iar anumite comunicații wireless de la latitudini mai mari ar putea fi afectate.

De asemenea, transformatoarele electrice ar putea fi avariate, iar aurore boreale ar putea fi observate atât în regiunile polare sudice, cât şi în cele nordice.

 

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close