Antena 3 CNN Meteo Gerul siberian a pus stăpânire peste România! Urmează patru zile cu temperaturi de -20 grade Celsius

Gerul siberian a pus stăpânire peste România! Urmează patru zile cu temperaturi de -20 grade Celsius

Gerul Siberian pune stăpânire peste România. Meteorologii avertizează că urmează patru zile de ger crunt. Autorităţile sunt în alertă iar sute de utilaje au fost scoase pentru a curăţa drumurile.

Gerul siberian a pus stăpânire peste România! Urmează patru zile cu temperaturi de -20 grade Celsius
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    12 Feb 2021   •   10:30

Temperaturile vor coborî, în zilele urmatoare, sub -20 de grade Celsius.

Autorităţile sunt în alertă, iar sute de utilaje au fost scoase pentru a curaţa drumurile. Nu au lipsit nici incidentele.

Zeci de copaci au fost puşi la pământ de vântul puternic şi mai multe maşini au fost avariate sau au rămas împotmolite în zapadă.

Temperaturi resimțite de până la -25 grade

Meteorologii spun că, cel putin până luni, temperaturile vor coborî frecvent sub -10 grade. Pe timpul noptii se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă vor coborî sub -20 de grade.

Și cei de la malul marii s-au confruntat cu frigul. În Constanța s-a înregistrat un record de temperaturi extreme, o diferenţă de 20 de grade între zi şi noapte.

Cod galben de răcire accentuată

Un cod galben de răcire accentuată a intrat în vigoare joi, 11 februarie, ora 12:00 și este valabil până luni, 15 februarie, ora 10:00.

În intervalul menţionat vremea se va rãci accentuat în toate regiunile. Mai ales pe parcursul nopţilor şi al dimineţilor va fi ger, la început în vest, nord, nord-est şi centru, apoi şi în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade şi se vor încadra, în general, între -18 şi -8 grade, cu cele mai scãzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbãtã (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi -2 grade.

Vremea va fi deosebit de rece şi pe parcursul sãptãmânii viitoare, local geroasã mai ales noaptea şi dimineaţa.

 

 

×
Subiecte în articol: vremea
Parteneri
Loredana, Criminala de la Mangalia, rupe tăcerea!
x close