Antena 3 CNN Meteo Ninge abundent în România. Peisaj de iarnă în toată regula | Drumarii au fost nevoiți să intervină

Ninge abundent în România. Peisaj de iarnă în toată regula | Drumarii au fost nevoiți să intervină

Temperaturile de peste 20 de grade s-au dus, în multe zone din țară s-au înregistrat temperaturi negative. Iar la munte avem prima ninsoare.

Ninge abundent în România. Peisaj de iarnă în toată regula | Drumarii au fost nevoiți să intervină
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ovidiu Stan    |    11 Noi 2022   •   11:06

De câteva ore a început să ningă pe Transfăgărășan. La cota 2000 s-a așternut un strat subțire de zăpadă, iar vântul suflă moderat.

La ora 7, la Bâlea Lac, termometrele indicau valoarea de 0 grade Celsius, iar temperatura resimțită era de -4°C, conform ANM.

Angajații CNAIR au intervenit pentru deszăpezirea celui mai spectaculos drum, după ce în urmă cu câteva zile a fost anunțat faptul că șoseaua va rămâne deschisă cât vremea va permite. Până acum Transfăgărășanul se închidea circulației la data de 1 noiembrie. 

Potrivit meteorologilor, vremea se va răci în sudul și estul țării, unde cerul va fi mai mult noros și local va ploua. În celelalte regiuni valorile termice vor scădea ușor, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala doar izolat, în prima parte a intervalului.

La altitudini de peste 1800 m vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, iar pe parcursul zilei, pe alocuri și la viteze mai mici și în Moldova, Muntenia și Dobrogea.

×
Subiecte în articol: ninsoare
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close