Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo 27-30 ianuarie 2021. Un val de frig loveşte România

Prognoza meteo 27-30 ianuarie 2021. Un val de frig loveşte România

Prognoza meteo 27-30 ianuarie 2021. Meteorologii anunţă vreme în continuă răcire. În zona montană va ninge.

Prognoza meteo 27-30 ianuarie 2021. Un val de frig loveşte România
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    26 Ian 2021   •   16:10

Cerul va fi variabil miercuri, 27 ianuarie 2021, în regiunile vestice şi nord-vestice şi mai mult noros în rest. În Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei temporar va ninge, în general moderat cantitativ, se va depune strat nou de zãpadã, neuniform şi local consistent. În aceste regiuni vântul va prezenta intensificãri, cu rafale în general de 60...70 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada, determinând scãderea semnificativã a vizibilitãţii.

În zona montanã va ninge, cu precãdere în Carpaţii Meridionali, unde mai ales pe creste, vântul va prezenta intensificãri, cu viteze în general de 70...80 km/h. În restul teritoriului vor mai fi ninsori slabe, izolate, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 4 grade, iar cele minime între -9 şi -1 grad.

Prognoza meteo 28 ianuarie 2021

Cerul va fi mai mult noros în cea mai mare parte a ţãrii. Temporar va ninge, ziua, cu precãdere, pe spaţii mici în estul teritoriului, iar noaptea pe arii extinse în regiunile intracarpatice şi izolat în rest. Spre sfârşitul nopţii în sud-vest vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei.

Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri la munte, iar în cursul zilei local în sudul, centrul şi estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 5 grade, iar cele minime, în general, între -8 şi -1 grad.

Prognoza meteo pentru Bucureşti 26-28 ianuarie 2021: Lapoviţă şi strat de zăpadă de 12 centimetri

Prognoza meteo 29 ianuarie 2021

Vremea va fi în general închisã, iar în cea mai mare parte a ţãrii valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Se vor semnala precipitaţii sub formã de ninsoare pe arii extinse la munte, predominant ninsori în Maramureş şi Transilvania, mixte în Banat, Crişana şi pe arii restrânse în Moldova, iar în regiunile sudice mai ales noaptea, vor predomina ploile. Pe alocuri vor fi depuneri de polei. 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, unde rafalele vor depãşi temporar 70 km/h spulberând zãpada, dar local şi în  regiunile vestice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general între 0 şi 8 grade, iar cele minime mai ridicate decât în noaptea precedentã se vor situa între -4 şi 6 grade.

Prognoza meteo 30 ianuarie 2021

Vremea se va încãlzi faţã de zilele precedente. În regiunile intercarpatice, nebulozitatea va fi persistentã şi mai ales seara şi noaptea, temporar se vor semnala precipitaţii predominant sub formã de ploaie. La munte se vor semnala precipitaţii mixte, iar în zona înaltã va ninge. În restul ţãrii, cerul va fi temporar noros, iar pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe. Izolat mai ales la începutul intervalului vor fi depuneri de polei.

Vântul va continua sã prezinte intensificãri la munte, în special pe creste, dar trecãtor şi în restul teritoriului Temperaturile maxime se vor încadra, în general între 3 şi 10 grade, iar cele minime se vor situa între -4 şi 6 grade. Pe arii restrânse mai ales dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţã.

Sursa: ANM.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea frig
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close