Antena 3 CNN Meteo Prognoză meteo specială pentru București. Vremea se răcește brusc

Prognoză meteo specială pentru București. Vremea se răcește brusc

Meteorologii anunță că, în Capitală, vremea se răcește brusc, în cursul zilei de marți fiind așteptate chiar ploi cu descărcări electrice. Astfel, până vineri, temperaturile nu vor mai depăși 11-13 grade Celsius.

Prognoză meteo specială pentru București. Vremea se răcește brusc
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    13 Apr 2021   •   13:41

Potrivit meteorologilor, înnorările se vor accentuat treptat, iar în cursul nopții de marți spre miercuri și la începutul zilei de miercuri, vor fi averse, posibil însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 7 - 8 grade.

De miercuri până vineri, vremea va deveni deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri și joi, când se vor înregistra valori termice maxime de 11- 13 grade. Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții de ploaie de scurtă durată. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, cu rafale de 40-45 km/h. Temperaturile minime vor fi de 3-4 grade.

ANM, informare meteo pentru toată țara: Vreme deosebit de rece, vânt puternic și ninsori

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, valabilă de marți, 13 aprilie, ora 16:00, până vineri, 16 aprilie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în toatã ţara vor fi precipitaţii moderate cantitativ - local 15...25 l/mp şi izolat, îndeosebi în nord-vest şi centru, 30...40 l/mp. Din dupã-amiaza zilei de marţi (13 aprilie) şi pânã în seara zilei de miercuri (14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoţite de descãrcãri electrice.

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţã şi ninsoare (cu precãdere în noaptea de miercuri spre joi şi în cea de joi spre vineri) pe alocuri şi temporar cu depunere de strat de zãpadã.

Trecãtor, precipitaţii mixte se vor semnala şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zãpadã local consistent şi în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, rafalele vor depãşi 70...80 km/h şi va fi viscol.

Intensificãri temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud şi sud-est, cu pânã la 60...65 km/h în Oltenia, amplificând senzaţia de rece.

Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri şi joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo Capitală
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close