Cum va fi vremea până pe 1 februarie. Prognoza meteo pentru zilele următoare

de Silvia Țigănilă    |    28 Ian 2021   •   15:30
Cum va fi vremea până pe 1 februarie. Prognoza meteo pentru zilele următoare

Prognoza meteo. Vremea se va încălzi sâmbătă şi va deveni deosebit de caldă pentru această dată în majoritatea regiunilor. Duminică, 31 ianuarie 2021, temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în nordul Moldovei şi 11 grade în sudul litoralului.

Vremea va fi în general închisã, vineri, 29 ianuarie 2021, dar va deveni mai caldã decât în mod normal la aceastã datã, îndeosebi în regiunile vestice şi sud-vestice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 şi 9 grade, cu cele mai mari valori în Banat şi Oltenia, iar cele minime, în creştere faţã de noaptea precedentã, se vor situa între -3 şi 6 grade, valorile mai ridicate fiind în vest.

În cursul zilei, temporar vor cãdea precipitaţii în general slabe, mai ales sub formã de ninsoare în nord-vestul şi centrul ţãrii şi la munte şi pe spaţii mici în rest. Începând din orele serii şi pe parcursul nopţii, treptat vor predomina ploile în Crişana, Banat şi local în Oltenia şi vestul Munteniei, iar în restul teritoriului pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mixte. Pe alocuri se va semnala polei.

Prognoza meteo 30 ianuarie 2021, sâmbătă

Vremea se va încãlzi şi va deveni deosebit de caldã pentru aceastã datã în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 12...13 grade în sudul Banatului şi în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade. În vestul, centrul şi nordul ţãrii, vor fi înnorãri persistente şi temporar se vor semnala precipitaţii în general slabe, predominant sub formã de ploaie.

La munte, precipitaţiile vor fi mixte, iar în zona înaltã va ninge. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare şi numai pe arii restrânse va ploua slab. Pe alocuri, mai ales la începutul intervalului, vor mai fi depuneri de polei. Vântul va continua sã prezinte intensificãri la munte, în special pe creste, iar local şi în zonele mai joase de relief. Pe arii restrânse, mai ales dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţã.

Prognoza meteo 31 ianuarie 2021, duminică

În cea mai mare parte a ţãrii valorile termice diurne vor fi în scãdere, iar cele nocturne în creştere. Cerul va fi mai mult noros în regiunile vestice, sud-vestice, nordice şi centrale şi va prezenta înnorãri temporare în restul teritoriului. Vor fi precipitaţii, la începutul intervalului în vest şi nord-vest, apoi şi în rest. Acestea vor fi mai ales sub formã de ninsoare la munte şi în jumãtatea de nord a Moldovei, mixte în restul Moldovei, în Maramureş, Transilvania, nordul Crişanei şi predominant sub formã de ploaie în celelate regiuni. Pe alocuri, în est, nord şi centru, vor fi depuneri de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în Carpaţii Meridionali, mai ales la altitudini mari, în sud, în sud-est şi izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în nordul Moldovei şi 11 grade în sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -3 şi 6 grade. Izolat, se va semnala ceaţã.

Prognoza meteo 1 februarie 2021, luni

Vremea va fi mai caldã decât în mod normal la aceastã datã în mare parte din ţarã şi cu precãdere în regiunile sudice. Cerul va fi mai mult noros în vestul, nordul, centrul teritoriului şi la munte şi va avea înnorãri temporare în rest. Vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ninsoare în Moldova şi local la munte, mixte în Maramureş şi Transilvania şi pe suprafeţe mici, mai ales sub formã de ploaie în celelalte regiuni. Izolat, se va semnala polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane şi pe suprafeţe mici în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 şi 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 5 grade. Local, mai ales dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţã.

Sursa: ANM

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close