Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo de weekend. Cum va fi vremea

Prognoza meteo de weekend. Cum va fi vremea

În weekend vremea se anunţă frumoasă în majoritatea regiunilor, însă, pe alocuri, vom avea parte şi de ploi şi descărcări electrice.

Prognoza meteo de weekend. Cum va fi vremea
Sursa foto: Pixabay.com/timhill
de Silvia Preda    |    20 Mai 2022   •   16:37

Vremea va deveni deosebit de caldă sâmbătă în cea mai mare parte a ţării, local călduroasă în regiunile vestice, sudice şi estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în nordul extrem al litoralului şi 34 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi posibil grindină, mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, în jumătatea de nord a Moldovei, în Maramureş, la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului, în special în centru şi în vest.

Prognoza meteo pentru duminică, 22 mai 2022

Valorile termice vor scădea în cea mai mare parte a ţării şi se vor situa în jurul celor normale la această dată, vremea menţinându-se totuşi caldă în sud şi sud-vest. Cerul va fi variabil în regiunile vestice şi sud-vestice, iar în restul teritoriului va avea înnorări trecătoare şi pe arii restrânse vor fi ploi slabe de scurtă durată.

Vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăşi 70-80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 31 de grade, iar cele minime, în general, între 5 şi 15 grade.

Prognoza meteo pentru luni, 23 mai 2022

Vremea va deveni răcoroasă în nord, în centru şi în est, iar în celelalte regiuni se va menţine caldă. În jumătatea de est a ţării, vor fi înnorări temporare.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade, mai ridicate, până în jurul a 29 de grade, în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse în general între 5 şi 13 grade.

Prognoza meteo pentru marţi, 24 mai 2022

Vremea se va încălzi în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de nord-est a ţării unde local va ploua, iar în regiunile sud-vestice, în a doua parte a zilei, vor fi manifestãri de instabilitate atmosferică accentuată -averse torenţiale, descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 18-19 grade pe litoral şi 31 de grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 8 şi 18 grade.

Sursa: ANM

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close