Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă radical! Temperaturile scad cu peste 10 grade de la o zi la alta

Vremea se schimbă radical! Temperaturile scad cu peste 10 grade de la o zi la alta

În loc de gerul Bobotezei, vom avea parte de vreme de primăvară. Temperaturile vor depăși 15 grade Celsius astăzi. Meteorologul Alina Șerban a anunțat, la Antena 3, cum va fi vremea în zilele următoare și când vine frigul în România.

Vremea se schimbă radical! Temperaturile scad cu peste 10 grade de la o zi la alta
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    05 Ian 2022   •   11:37

”Este o vreme anormală, temperaturi cu mult mai ridicate decât în mod normal a se înregistra la această dată. Sunt abateri termice de peste 10 grade. De exemplu, în această după-amiază ne așteptăm la valori termice între 10 și 16 grade, în condițiile în care la acest moment ar trebui să avem valori între -2...0 grade în estul Transilvaniei la cel mult 3...4 grade în partea de sud a țării. Această situație se menține de câteva zile în care am înregistrat numeroase recorduri termice. 

Și în această noapte ne vom afla sub influența acestei mase ce va determina temperaturi minime mai ridicate decât ar trebui să înregistrăm maxime la această dată. Acestea se vor situa între 0...7 grade, în condițiile în care, la această dată, în mod normal ar trebui să avem temperaturi minime între -11...0 grade. 

Și în Capitală va fi vreme neobișnuit de caldă astăzi, temperatura maximă va atinge 15...16 grade. La noapte, temperatura în Capitală va fi de 2...3 grade.

Mâine, în sud și în sud-est, vremea va fi neobișnuit de caldă, cu maxime în marea lor majoritate peste 15 grade în aceste regiuni. ”, a anunțat meteorologul Alina Șerban la Antena 3. 

Val de aer rece peste România

”Treptat, această masă de aer cald se va retrage și o masă de aer rece va avansa ușor spre zona țării noastre și va determina o scădere semnificativă a temperaturilor, o scădere de 10 sau poate peste 10 grade de la o zi la alta. 

Această masă de aer rece va fi resimțită pe parcursul zilei de mâine în jumătatea nordică a teritoriului, acolo unde maximele se vor situa între 3...8 grade Celsius. 

Vineri, vremea se va răci în toate regiunile, temperaturile vor ajunge la un normal al perioadei și ușor sub normal, astfel încât la nivelul întregii țări maximele se vor situa la 0...1 grad prin nordul sau centrul teritoriului, la cel mult 4...5 grade în sud. Cu alte cuvinte, răcirea va fi semnificativă. 

Minimele vor deveni negative în majoritatea regiunilor și cele mai scăzute valori în nordul și centrul teritoriului”, a mai spus meteorologul la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: vremea
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close