Antena 3 Meteo Capitala, afectată de vânt puternic în ultimele ore

Capitala, afectată de vânt puternic în ultimele ore

de Andreea Cigolea    |    29 Dec 2020   •   09:45
Capitala, afectată de vânt puternic în ultimele ore

Pompierii au intervenit în ultimele 24 de ore în nouă județe și în Capitală pentru înlăturarea efectelor negative ale vremii. Cinci curți au fost inundate, iar 14 copaci au fost doborâți de vânt.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), luni și în noaptea de luni spre marți au fost emise 22 de atenționări meteorologice imediate care au vizat ceață, vânt și ninsori, în mai multe regiuni ale țării.

Au fost înregistrate efecte ale vremii în județele Arad, Bihor, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Prahova, Sălaj, Timiș, Vrancea și în București.

Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din cinci curți și pentru degajarea a 14 copaci căzuți pe carosabil și a mai multor elemente de construcție de la acoperișurile a patru imobile, fiind avariate cinci autoturisme. În urma acestor evenimente nu au fost înregistrate victime.

Ceață, vânt și ninsori, în mai multe regiuni ale țării

De asemenea, din cauza vremii nefavorabile, traficul feroviar a fost blocat, temporar, pe secția de cale ferată 915 Caransebeș-Reșița Sud, județul Caraș-Severin, din cauza unui copac căzut pe linia de contact. Conform IGSU, situația a fost remediată și traficul a fost reluat.

Reprezentanții IGSU susțin că situația este monitorizată permanent, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.

×
Subiecte în articol: vreme ninsoare
Parteneri
x close