Antena 3 CNN Politică 1.500 de pedelişti, mobilizaţi pentru baia de mulţime a preşedintelui Băsescu la Prislop

1.500 de pedelişti, mobilizaţi pentru baia de mulţime a preşedintelui Băsescu la Prislop

1.500 de pedelişti, mobilizaţi pentru baia de mulţime a preşedintelui Băsescu la Prislop
Sursa foto: Traian Bãsescu
14 Aug 2009   •   17:06

Democrat-liberalii bistriţeni au decis să trimită cu autocarele peste 1.500 de membri ai organizaţiei pentru ca preşedintele Traian Băsescu să nu se simtă prea singur la sărbătoarea de la Prislop (Maramureş) unde urmează să ajungă sâmbătă. Oficial, cohorta de activişti de democrat-liberali merge să susţină un act cultural patronat de mai multe consilii judeţene din regiune şi să se ?deconecteze? alături de şeful statului cu peisajul din respectiva zonă.
Primarii PDL au primit temă de la partid să organizeze deplasarea cu autobuze şi autocare. Vicepreşedintele PDL, deputatul Ioan Oltean s-a mândrit cu această acţiune electorală mascată sub semnul susţinerii unei ?acţiuni culturale prin tradiţie organizată de consiliile judeţene Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Suceava?.
?Vrem să mergem, să participăm la acea acţiune frumoasă, vrem să ne deconectăm, acolo, la Prislop, e o zonă superbă, iar pe o parte dintre ei îi ducem prin Pasul Rotunda să vadă ce drum bun vom face noi acolo?, a explicat Ioan Oltean.
Vicepreşedintele PDL a declarat că se va deplasa în persoană pentru a participa la slujbele de la Mănăstirea Nicula, unde îl va însoţi pe premierul Emil Boc, iar duminică va merge în Maramureş, la Prislop.
?Nu e certă sosirea preşedintelui Traian Băsescu. Noi am fost şi anul trecut cu vreo 600-700 de oameni şi nu a fost preşedintele, acum am dublat numărul că e mai de amploare evenimentul?, a declarat Ioan Oltean.
Liderul PDL a arătat că fiecare primar PDL se va organiza cum va putea în aşa fel încât deplasarea să se facă cu "autocare, autobuze, căruţe, care cu ce are şi poate?.
Preşedintele Traian Băsescu ar urma să participe, duminică, la festivalul folcloric "Hora la Prislop" de la Borşa. Festivalul de la Borşa ajunge, în acest an, la cea de-a 41-a ediţie, iar potrivit istoriei locale acesta îşi are originea într-un târg la care participau negustori din Ardeal şi Moldova, care se organiza şi în urmă cu 270 de ani.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close