Antena 3 CNN Politică Administraţia şi Internele, prima opţiune pentru PSD. La PD-L ajung Transporturile şi Finanţele

Administraţia şi Internele, prima opţiune pentru PSD. La PD-L ajung Transporturile şi Finanţele

Administraţia şi Internele, prima opţiune pentru PSD. La PD-L ajung Transporturile şi Finanţele
17 Dec 2008   •   11:27

Surse apropiate PSD susţin că Ministerul de Interne va fi prima opţiune a social democraţilor la discuţiile de miercuri în care se va face împărţirea guvernului. Următoarele priorităţi sunt ministerele Transporturilor, Agriculturii, Mediului, Educaţiei, Apărării. Pe listă au fost trecute suplimentar şi ministerul IMM-urilor şi ministerul pentru Relaţia cu parlamentul.
În aceste condiţii, la PD-L vor ajunge automat ministerele Transporturilor şi Finanţelor. Potrivit protocolului semnat între cele două formaţiuni, prima alegere revine alianţei PSD-PC, urmând ca PDL să îşi exprime apoi opţiunea pentru alte două ministere.
Liderii PSD s-au întrunit, miercuri, dimineaţa, la Senat, pentru a decide ce minister aleg între Ministerulul Transporturilor sau pe cel din Interne.
Gruparea din PSD condusă de Mircea Geoană şi Ilie Sârbu a avut câştig de cauză, în faţa celor conduşi de Miron Mitrea care susţineau alegerea Ministerului Transporturilor ca prim portofoliu în noul Guvern.

Social-democratul Miron Mitrea declarase înaintea şedinţei că PSD ar trebui să aleagă Transporturile, precizând că această alegere este "o chestiune personală şi sentimentală" pentru el. Potrivit lui Mitrea, în această alegere, între Interne şi Transporturi, "va conta şi calitatea oamenilor" pe care PSD vrea să îi nominalizeze pentru respectivele ministere.
Miza celor două ministere, Internele şi Transporturile, ţine de faptul că prin acestea vor veni foarte multe fonduri îndreptate înspre organizaţiile din teritoriu.
PSD a convocat o şedinţă a Comitetului executiv joi, unde vor fi votate şi validate toate variantele de nume pentru ministere.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close