Antena 3 CNN Politică Adriean Videanu dă cu subsemnatul la Poliţie

Adriean Videanu dă cu subsemnatul la Poliţie

Adriean Videanu dă cu subsemnatul la Poliţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Feb 2015   •   08:00
Adriean Videanu dă cu subsemnatul la Poliţie. Fostul ministru al Economiei a fost marţi dimineaţă, în jurul 8, la Secţia 12 de Poliţie, unde trebuie să meargă după ce a fost eliberat din arest şi pus sub control judiciar.
 
Videanu nu a vrut să facă declaraţii.
 
Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu se află sub control judiciar, în dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP, în care este acuzat alături de fostul şef al DIICOT Alina Bica şi de Dorin şi Alin Cocoş.

În dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale, Bica este urmărită penal pentru luare de mită (două infracţiuni), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni) şi favorizarea făptuitorului. 
 
Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, după ce Alina Bica, în februarie 2014, printr-o ordonanţă dată ca procuror-şef al DIICOT, cu încălcarea prevederilor legale de competenţă, a ridicat sechestrul asigurator asupra unui număr de 80 de acţiuni ale acestuia, dispus de procurorul care instrumenta dosarul Romgaz -Interagro în care era cercetat Videanu.
 
Astfel, arată procurorii, Bica i-ar fi facilitat lui Videanu reintroducerea în circuitul economic a celor 80 de acţiuni, creând posibilitatea înstrăinării lor către persoane interpuse şi sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a şi întâmplat.
 
În acel dosar instrumentat de DIICOT, Videanu este cercetat pentru că l-ar fi favorizat pe omul de afaceri Ioan Niculae, iar prin intervenţiile sale în sprijinul firmei Interagro ar fi fost pus în pericol sistemul energetic naţional pe segmentul gazelor naturale. 
 

×
Subiecte în articol: Adriean Videanu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close