Antena 3 CNN Politică Alianţa D.A. ar putea renaşte pentru alegerile din toamnă

Alianţa D.A. ar putea renaşte pentru alegerile din toamnă

Alianţa D.A. ar putea renaşte pentru alegerile din toamnă
31 Iul 2008   •   08:57

Alegerile parlamentare din toamnă ar putea fi miza pentru care preşedintele şi premierul să şteargă cu buretele toate divergenţele de până acum. În mediile politice se vorbeşte chiar de refacerea Alianţei DA. Despre alianţe preelectorale vorbeşte şi PRM. Dar liderul partidului păstrează misterul asupra discuţiile avute până acum.

Surse din conducerea Partidului Democrat -Liberal vorbesc despre posibilitatea apropierii de PNL, în condiţiile în care partidul apropiat lui Traian Băsescu caută soluţii pentru ieşirea din izolarea politică.

O asemenea posibilitate pare surprinzătoare, ştiut fiind că relaţiile dintre cele două partide nu sunt dintre cele mai bune. Şi totuşi, nu ar fi imposibilă.

Elena Udrea scria pe blogul său că Alianţa DA, poate fi o variantă, dacă electoratul o va dori. Dar un artizan al acestei mişcări politice pare a fi Valeriu Stoica, vicepresedintele PD-L, primul care a făcut declaraţii în favoarea Alianţei DA.

Despre apropierea dintre cele două partide, care până acum s-au avut ca şoarecele şi pisica încep să vorbească şi liderii din opoziţia politică.

?Relaţia din ce în ce mai bună între preşedinte şi premier se întăreşte, vine anul electoral?, a declarat Victor Ponta, deputat PSD.

De alianţe preelectorale se pregăteşte şi PRM. Liderul partidului recunoaşte că au fost discuţii pe această temă, dar păstrează discreţie în privinţa contactelor.

?Au fost discutate şi propuneri de alianţe. S-au primit asemenea propuneri din partea unor formaţiuni politice. Dialoghează pe de-o parte şi domnul Lucian Bolcaş şi domnul Funar?, a declarat preşedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor.

O variantă pentru parlamentarele din toamnă ar putea fi alianţa PRM-ului cu PD-L-PNG, soluţie numită de Corneliu Vadim Tudor "pol al izolaţilor".

Antena3

×
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close