Antena 3 CNN Politică Amendamentul PSD de păstrare a pensiilor speciale pentru militari, respins de senatori

Amendamentul PSD de păstrare a pensiilor speciale pentru militari, respins de senatori

Amendamentul PSD de păstrare a pensiilor speciale pentru militari, respins de senatori
Sursa foto: Senat
28 Apr 2010   •   12:51

Senatorii au respins, miercuri, prin vot menţinerea pensiilor speciale pentru militari. Iritaţi că amendamentul lor prin care propuneau excluderea cadrelor militare de sub sfera actului normativ propus de Guverrn a picat, reprezentanţii PSD au cerut o pauză pentru consultări.

În acest moment şedinţa Senatului este suspendată. Amendamentul care a provocat nervi şi dispute în plen privea eliminarea cadrelor militare în activitate şi poliţiştii de pe lista categoriilor profesionale care trebuie să contribuie la fondul din sistemul de asigurări sociale, listă prevăzută în proiectul de lege al guvernului.

Social-democraţii cereau eliminarea prevederii potrivit căreia în sistemul public de pensii sunt asigurate, prin efectul legii, cadrele militare trecute în rezervă, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor ale căror raporturi de serviciu au încetat, din domeniul apărării, ordinii publice şi a siguranţei naţionale care beneficiază de ajutoare lunare, ce se asigură din bugetul de stat, în condiţiile legii.

Amendamentul PSD a picat cu 33 de voturi "pentru", 46 "împotrivă", o abţinere, ceea ce l-a determinat pe social-democratul Toni Greblă să invoce Regulamentul şi să solicite suspendarea lucrărilor pentru a verifica dacă s-a respectat procedura de lege organică şi atunci când s-a votat acestă propunere de amendare.

Greblă a explicat că vrea să clarifice care este numărul de voturi necesar adoptării sau respingerii amendamentelor formulate. Pauza a fost prelungită cu încă un sfert de oră, la propunerea senatorului PSD Viorel Arcaş.

Preşedintele PSD, Victor Ponta a urcat la tribuna Senatului pentru a anunţa că, cel mai probabil astăzi, partidul său va depune o moţiune simplă pe Apărare, împotriva măsurii de introducere a militarilor în sistemul public de pensii.
Senatorii au reluat, miercuri, dezbaterile la proiectul de Lege privind sistemul public de pensii publice, ei continând discutarea pe articole a proiectului de act normativ.

Senatorii au discutat, săptămâna trecută, primele şase articole din proiectul de lege, dezbătând atât amendamentele admise cât şi pe cele respinse de comisia sesizată în fond, respectiv Comisia pentru muncă.
La dezbaterile din Senat participă ministrul Muncii, Mihai Şeitan. Senatul dezbate proiectul de Lege privind sistemul public de pensii publice în calitate de primă Cameră sesizată.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close