Antena 3 CNN Politică Anca Dragu, despre criza politică: "Demiterea unilaterală e un act de agresiune. Probabil că Iohannis va interveni"

Anca Dragu, despre criza politică: "Demiterea unilaterală e un act de agresiune. Probabil că Iohannis va interveni"

Demiterea unilaterală a lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii este "un act de agresiune", a spus, joi, preşedintele Senatului, în exclusivitate la Antena 3.

Anca Dragu, despre criza politică: "Demiterea unilaterală e un act de agresiune. Probabil că Iohannis va interveni"
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    15 Apr 2021   •   12:31

"Cred că ar trebui ca PNL să vorbească despre coaliţie prima dată şi să explice ce a făcut. În şedinţa coaliţiei de luni, nu s-a discutat demiterea vreunui ministru. Am stabilit foarte clar că fiecare partid e responsabil pentru analiza miniştrilor, analiza se face şi cu premierul, dar o demitere unilaterală e un act de agresiune", a spus şeful Senatului, Anca Dragu, joi, referindu-se la revocarea ministrului Vlad Voiculescu.

Anca Dragu susţine că Partidul Naţional Liberal trebuie să explice întâi ce a făcut, iar dacă nu se va ajunge la o înţelegere este nevoie să intervină preşedintele Klaus Iohannis, pentru că USR nu mai are încredere în premier.

Al doilea om în stat vorbeşte şi de nişte reguli în coaliţie care nu au fost respectate, motiv pentru care ei nu mai au încredere în premierul Florin Cîţu.

Anca Dragu: Am spus foarte clar că nu mai putem avea încredere în premierul Cîţu

"Considerăm că această coaliţie trebuie să continue guvernarea, în nişte reguli pe care le-am stabilit şi care au fost încălcate. Deci, trebuie să ne uităm cu atenţie la reguli, din nou. (...) Sunt nişte reguli şi ele trebuie respectate.

Am spus foarte clar că nu mai putem avea încredere în premierul Cîţu", a precizat şeful Senatului, în exclusivitate la Antena 3.

Întrebată dacă ar trebui ca preşedintele Klaus Iohannis să medieze acest conflict de la vârful puterii, Anca Dragu nu a respins această ipoteză.

"Probabil că va interveni preşedintele", a spus senatorul USR-PLUS.

Variante de guvernare, în plină criză politică

Scandalul din coaliţie pare să fie un moment favorabil pentru PNL şi Ludovic Orban, care ar putea ajunge din nou la Palatul Victoria. 

În acest moment, sunt luate în calcul mai multe variante de guvernare. Există scenariul unui guvern minoritar cu Florin Cîţu premier şi cu susţinerea PSD. 

O altă variantă este ca Florin Cîţu să demisioneze de la şefia Guvernului, iar PNL să vină cu o propunere. 

1. PNL nu renunță la Florin Cîțu. USR-PLUS se retrage de la guvernare și România va avea un guvern minoritar. 

2. PNL îl retrage pe Florin Cîțu și îl propune pe Ludovic Orban. USR-PLUS acceptă și guvernarea continuă. 

3. PNL îl menține pe Florin Cîțu premier. USR-PLUS cedează și propune pe altcineva la Ministerul Sănătății.

4. PNL îl retrage pe Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis propune un guvern de specialiști cu largă susținere.

Florin Cîțu, desemnat interimar la Ministerul Sănătății

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că i-a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu.

Florin Cîțu a fost desemnat ministru interimar la Ministerul Sănătății. Decizia a fost luată de către președintele Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: anca dragu Klaus Iohannis
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close